Франция предупреди Турция, че може да се изправи пред санкциите

...
Франция предупреди Турция, че може да се изправи пред санкциите
Коментари Харесай

Франция предупреди Турция за санкции от ЕС заради провокации

Франция предизвести Турция, че може да се изправи пред глобите на Европейския съюз за своите " провокации ", откакто Анкара пренасочи кораба за изследване в нова задача за търсене на енергийни източници в, заяви в. " Катимерини ".
Изказвайки се в Париж след среща на френско-германско-полския „ Ваймарски триъгълник “, френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан повтори позицията на Европейски Съюз, че в случай че Турция не покаже „ почитание към интегритета на Гърция и Кипър “, тогава Европейският съвет през декември ще обмисли иницииране на наказания.
" Ние сме принудени да отбележим, че има непрекъснати провокационни актове от страна на Турция, които не са търпими и по тази причина в действителност желаем Турция да обясни позициите си и да се върне към духа на разговор, " сподели той.
Турция пренасочи своя покрай гръцкия остров Кастелоризо, възобновявайки напрежението сред Гърция и Турция поради морските граници и правата върху енергийно сондиране, и сложи под подозрение бъдещето на плануваното обновяване на договарянията сред Атина и Анкара. Тези диалози бяха извършени за последно през 2016 година
Германският външен министър съобщи, че схваща нежеланието на Гърция да взе участие в разговор заради решението на Турция да изпрати още веднъж кораба.
 Германия няма да поддържа наказания против Ердоган Германия няма да поддържа наказания против Ердоган
Гърция може да упорства за наказания против Турция на срещата на върха на Европейски Съюз в четвъртък, само че Германия е твърдо решена да не ги поддържа. Т...
Като се имат поради напъните на Берлин да посредничи сред страните, „ държанието на Турция за осъществяване на следващата провокация, вследствие на което към този момент не се реализира към този момент контрактуваният развой на разговор, е повече от досадно, в това число за нас в ролята ни на медиатор “, сподели Маас.
Маас съобщи, че продължава да има вяра, че спорът може да бъде позволен посредством разговор, а не с военноморски кораби, и акцентира вярата на Германия, че може да има прогрес през идната седмица.
" И в случай че няма, тогава Европейският съюз ще би трябвало да се изправи пред въпроса по какъв начин да се оправи с това и какви последствия ще има това ", сподели Маас.
Според Keep Talking Greece Германия и Франция са сложили на Турция ултиматум от една седмица да обясни позициите си. По думите на Маас „ Евросъюзът ще изчака една седмица, преди да реши какво да предприеме по рецесията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР