Франция предложи заместник-управителя на централната банка на страната Силви Гулар

...
Франция предложи заместник-управителя на централната банка на страната Силви Гулар
Коментари Харесай

Франция издига топбанкер за свой кандидат за еврокомисар

Франция предложи заместник-управителя на централната банка на страната Силви Гулар за собствен претендент за европейски комисар, съобщи през днешния ден дипломатически източник от Париж, представен от Ройтерс.

Правителството на френския президент Еманюел Макрон се стреми да получи водещ сектор като търговията или климата. Гулар, която е някогашен евродепутат и знае британски, немски и италиански, има мощни европейски рекомендации. Тя участваше в юридически екип на френското външно министерство, работил по обединяването на Германия през 1989 година, а по-късно беше политически консултант на някогашния ръководител на Европейската комисия Романо Проди.

Макрон избра Гулар за министър на въоръжените сили в своето държавно управление, откакто стана президент през 2017 година Тя обаче заемаше поста едвам един месец и се отдръпна, откакто беше стартирано следствие за метода, по който нейната партия Демократично придвижване е наемала парламентарни сътрудници в Европейския парламент. Разследването продължава, само че основният му фокус не е върху Гулар. Срещу нея не се води публично следствие. Тя отхвърля да е направила нещо неправилно.

Очаква се определената за идващ ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен да дефинира новия екип от комисари до 1 ноември. Всяка страна от Европейския съюз се бори за авторитетни постове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР