Франция повиши равнището на готовност за цялата си територия до

...
Франция повиши равнището на готовност за цялата си територия до
Коментари Харесай

Франция обяви най-високо равнище на готовност след атаката в Ница

Франция увеличи нивото на подготвеност за цялата си територия до най-високото ниво след нападението с нож в град Ница, съобщи Ройтерс, като цитира изказване на премиера Жан Кастекс.

Кастекс сподели пред френския парламент, че реакцията на държавното управление на офанзивата ще бъде твърда и неумолима.

Нападател умъртви през днешния ден трима и рани няколко индивида покрай католическа черква в центъра на Ница, преди да бъде ранен, арестуван от полицията и откаран в болница. Една от жертвите е била обезглавена.

Дълбоко съм покъртен и тъжен от новините, написа в туитър ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли във връзка нападението в Ница.

Всички в Европа усещаме болката и сме длъжни да бъдем дружно против насилието и тези, които предизвикват и популяризират ненавист, добави той.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел написа в същата обществена мрежа, че показва цялостно съпричастие с Франция и французите. Цяла Европа е с вас, добави той.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен осъди нападението, като го назова "отвратително и грубо ". С цялото си сърце съм с Франция. Цяла Европа е съпричастна с Франция, оставаме обединени в решимостта си против жестокостта и фанатизма, уточни тя.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел дефинира нападението като атентат. Заедно в Европа и на всички места по света ще се борим с омразата и терора, добави той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР