Франция посреща днес националния си празник 14 юли с церемонии,

...
Франция посреща днес националния си празник 14 юли с церемонии,
Коментари Харесай

Националният празник на Франция: Различен 14 юли заради коронавируса

Франция посреща през днешния ден националния си празник 14 юли с церемонии, белязани от ограничавания поради ковид.

Парижани не участват на тържествата по случай празника.
Снимка: btvnovinite.bg
В обичайния боен церемониал не вземат участие моторни транспортни средства. Състоя се обаче авиационната част на парада.

Президентът на републиката Еманюел Макрон не направи церемониален обзор на войските на фамозния бул. " Шанз Елизе ", само че взе участие дружно с членове на държавното управление в по-скромен церемониал на площад " Конкорд ".
Снимка: btvnovinite.bg
Празничната гала е под надслова " Съпричастна, единна и солидарна нация ".
Самолети разпръскват пъстър пушек над френската столица Това е част от подготовката за националния празник на страната на 14 юли
Само 2500 посетители с предложения участват на празничната гала, като множеството ще са здравни служащи, членове на техните фамилии, продавачи в хранителни магазини, служители на реда, пожарникари - представители на специалностите, които поеха удара на битката с пандемията. Снимка: btvnovinite.bg Тази година на празненствата за 14 юли се показва респект към някогашния френски водач военачалник Шарл дьо Гол - във връзка 130-годишнината от рождението му, 50-годишнината от гибелта му и 80-годишнината от фамозния му апел към французите от 18 юни 1940 за продължение на битката с нацизма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР