Франция поиска Златната топка. От 2008 година насам отличието отиваше

...
Франция поиска Златната топка. От 2008 година насам отличието отиваше
Коментари Харесай

Франция поиска Златната топка

Франция изиска Златната топка. От 2008 година насам оценката отиваше в персоналните витрини на Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Краят на превъзходството им обаче е доста близо. Франция като новият международен първенец упорства техен състезател да получи наградата. Общо седем са „петлите“ измежду номинираните от оповестения лист с 30 футболисти. Става въпрос за Карим Бензема, Рафаел Варан, Антоан Гризман, Н’Голо Канте, Юго Лорис, Пол Погба и Килиан Мбапе. Именно тези играчи способстваха за международния връх, който покори Франция на Мондиал 2018 в Русия.

Двама от селекцията на Дидие Дешан приключиха шампионата с по четири гола. Става въпрос за Гризман и Мбапе. Именно те са измежду главните любимци за наградата.

„Тази година победих в Суперкупата на Европа, Лига Европа и международната купа. – сподели играчът на „ Атлетико “. – Използвах облиците на Меси и Кристиано, те ме стимулират. За мен те са митове и не мога да бъда сравняван с тях.“

Най-големият губещ за Златната топка е Германия. Нито един състезател от Бундестима не е номиниран. Сред имената не попада даже футболист, който се подвизава в немската Бундеслига.

Снимка: Instagram
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР