Франция поиска арест на бившия шеф на Руската федерация по

...
Франция поиска арест на бившия шеф на Руската федерация по
Коментари Харесай

Франция иска арест на големи руски спортни деятели в леката атлетика

Франция изиска арест на някогашния началник на Руската федерация по лека атлетика и някогашен треньор в националните тимове на Русия, съобщи БГНЕС.
Валентин Балахничьов и Алексей Мелников са обвинени, че са прикривали систематична приложимост на допинг от съветски професионални спортисти. И двамата имат доживотна възбрана да се занимават с лека атлетика, която международната централа IAAF им наложи през 2016 година В специфичен отчет те бяха уличени като участници в спонсорирана от Русия скица за допингиране на спортисти и замяна на позитивните им проби.
Заради схемата бяха наложени санкции на Руската федерация по лека атлетика, които са в действие и до през днешния ден. Въпреки наказването за Руската федерация по лека атлетика, състезателите от Русия са допускани до надпревари, само че като самостоятелни спортисти, които не се състезават под съветски байрак.
Балахничьов, който беше ковчежник на IAAF в интервала 2011-2014 година сподели, че не знае за издадените интернационалните заповеди за арест.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР