Франция подписа договори в Кения за около 2 милиарда евро

...
Франция подписа договори в Кения за около 2 милиарда евро
Коментари Харесай

Франция подписа договори за над 2 милиарда евро в Кения

Франция подписа контракти в Кения за към 2 милиарда евро (2,26 милиарда долара) при визитата през днешния ден на френския президент Еманюел Макрон, които желаят да задълбочи френските стопански връзки с Източна Африка, съобщи Ройтерс.
Консорциум отпред с компанията Винси (Vinci) получи контракт за 30-годишна концесия на стойност 1,6 милиарда евро за ръководството на автомагистрала, свързваща Найроби и Мау Самит в Западна Кения.

Компанията за възобновима сила Волталиа (Voltalia) подписа контракт за 70 милиона евро за слънчева електроцентрала, а консорциум, отпред с Еърбъс (Airbus) завоюва контракт за 200 милиона евро за крайбрежен и морски контрол. Тотал (Total) доизяснява изискванията на контракт за втора слънчева централа.

Посещението на Макрон в Найроби е първата аудиенция на френски президент, откогато Кения извоюва независимостта си от Англия през 1963 година. Кения е третият стадий от африканска обиколка на френския президент, чийто акцент са вложенията и проблемите на сигурността в Източна Африка. Преди това той посети Джибути и Етиопия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР