Франция победи Хърватия с 4:2 във финала на Мондиал 2018

...
Франция победи Хърватия с 4:2 във финала на Мондиал 2018
Коментари Харесай

Франция отново е световен шампион

Франция победи Хърватия с 4:2 във финала на Мондиал 2018 в Русия. Заключителната намира се игра на стадион " Лужники " в Москва, оповестява gong.bg.
Френският треньор Дидие Дешан пусна състава, който използваше в съвсем всички мачове от шампионата, а наставникът на Хърватия Златко Далич заложи на единайсеторката, която излезе против Англия.

Фортуна се усмихна на „ петлите “ в 23-ата минута, които поведоха след автогол. Реферът Нестор Питана видя нарушаване на Брозович против Гризман и отсъди фаул. Останаха съществени подозрения в коректността да решението на аржентинеца, само че по този начин или другояче нападателят на Атлетико Мадрид центрира. В опита си да почисти Марио Манджукич се извиси, само че злополучно почисти в личната си мрежа – 1:0. За статистиката остана, че това е първи автогол на международен край.

В 28-мата минута паритетът бе възобновен. „ Шахматистите “ получиха право да изпълнят фаул съвсем фронтално на вратата, леко вляво. Лука Модрич центрира, а Шиме Върсалко върна леко обратно. Домагой Вида смъкна към Иван Перишич, който с акуратен и доста мощен удар прати топката в долния ляв ъгъл на Уго Лорис – 1:1.

В 35-ата минута „ петлите “ още веднъж излязоха напред след тъкмо изпълнена дузпа от Антоан Гризман. Самото присъждане на дузпата бе съпроводено от редица митинги на терена. А всичко се случи след едно центрира от корнер отдясно по френската офанзива. Топката бе пратена при близката греда, а Блез Матюиди искаше да играе с нея. Получи се рикошет в ръката на Иван Перишич от близо, а Оливие Жиру и компания имаха бурни искания за изтъкване на бялата точка, защото в началото Нестор Питана даде удар от вратата. Така или другояче видео технологиите пристигнаха в помощ на аржентинския съдия, който откакто изгледа отново обстановката отсъди 11-метров углавен удар.-->
 
Пол Погба и Килиан Мбапе нанизаха още два гола за Франция в 59-ата и 65-ата минути. А в 69-ата Манджукич се разписа в вярната врата след страхотна неточност в отбраната на " петлите " и вратаря Юго Лорис.
 
Преди началото на мача се организира къса гала по закриването на шампионата, а посланикът на Мондиал 2018 Наталия Водянова и международният първенец от 2014 Филип Лам показаха международната купа пред ентусиастите на " Лужники ".

За да поддържат тимовете си на стадиона в Москва бяха френския президент Еманюел Макрон и брачната половинка му Брижит и хърватският държавен глава Колинда Грабар-Китарович. На стадиона бе и президентът на Русия Владимир Путин. Преди мача Путин одобри в Кремъл Макрон, който поздрави Русия за чудесната организация на Мондиала.
 Спорт
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР