Франция отменя от 15 юни ограниченията по границите си за

...
Франция отменя от 15 юни ограниченията по границите си за
Коментари Харесай

Франция отменя граничния контрол за граждани на ЕС

Франция анулира от 15 юни рестриктивните мерки по границите си за идващите от Европейски Съюз, оповестиха в взаимно изказване министерствата на вътрешните и външните работи на Франция, представени от Ройтерс.

" С оглед на удобното развиване на здравната конюнктура във Франция и Европа и в сходство с рекомендациите на Европейската комисия (от 00,00 ч.) на 15 юни Франция ще анулира всички рестрикции върху придвижването през вътрешноевропейските си граници (сухоземни, въздушни и морски), въведени за битка с пандемията от COVID-19 ", се споделя в известието, предава Българска телеграфна агенция.

Пътуващите от страните членки на Европейски Съюз, както и от Андора, Исландия, Лихтенщайн, Монако, Норвегия, Сан Марино, Швейцария и Ватикана също ще могат да влизат на френска земя без ограничавания, се показва в него.

На правилото на реципрочността рестрикциите, в това число двуседмичната карантина, остават в действие за границите с Испания и Обединеното кралство, се добавя в изказването.

Междувременно Полша пристъпи към последователно " отключване "  като през днешния ден отвори още веднъж границите си с всички свои съседки от Европейски Съюз - съвсем три месеца, откакто ги затвори поради ковид, съобщи ДПА. След като през вчерашния ден разхлаби контрола на границата с Литва, в среднощ Полша отвори още веднъж границите си с Германия, Чехия и Словакия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР