Франция отложи планираното подписване на документ за борба срещу езика

...
Франция отложи планираното подписване на документ за борба срещу езика
Коментари Харесай

Франция отлага харта за борба с езика на омразата в Интернет заради натиск от САЩ

Франция отсрочи плануваното сключване на документ за битка против езика на омразата в Интернет , с който трябваше да се ангажират онлайн платформите, на фона на напън от Съединени американски щати, заяви формален френски представител, представен от Ройтерс.

Държавният секретар по въпросите за цифровото развиване Седрик О се надява, че Съединени американски щати ще се причислят към самодейността.

Франция, която е хазаин на срещата на върха на Г-7 в Биариц, в началото се надяваше да накара най-големите обществени медии да подпишат " Харта за отворен, свободен и безвреден Интернет " в петък съгласно формалната стратегия.

Церемония по подписването обаче нямаше, а радио " Европа 1 " заяви, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е оказал напън върху ръководителите на онлайн колосите по отношение на поемането на обществения ангажимент.

Седрик О сподели пред кореспонденти, че подписването единствено е отсрочено и ще се състои в понеделник. -->

" Първоначалната концепция беше да накараме платформите да дойдат в Биариц, до момента Съединени американски щати бяха срещу подписването на този формален ангажимент ", сподели Седрик О.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР