Франция отлага планираното подписване на така наречената Харта за открит,

...
Франция отлага планираното подписване на така наречената Харта за открит,
Коментари Харесай

Под натиска на САЩ Франция отлага подписването на Харта за свободен интернет

Франция отсрочва плануваното сключване на по този начин наречената " Харта за открит, свободен и безвреден интернет ", с която счита да подсигурява битката на интернет платформите против речта на омразата, заяви Седрик О - френският заместник-министър, отговарящ за цифровизацията, представен от Ройтерс.

Това се постанова заради напън от Съединени американски щати , само че Франция към момента се надява, че от Вашингтон ще се причислят към самодейността.
 Австралия желае Г-20 да бори речта на омразата в обществените мрежи
Австралия желае Г-20 да бори речта на омразата в обществените мрежи

След клането в новозеландския Крайстчърч, за което бе задържан австралиец

Според формалната стратегия на срещата на Г-7, публикувана авансово от френските домакини, подписването на Хартата от страна на огромните обществени медийни платформи, бе планувано да стане в петък, на 23 август, в Париж .

След това се предвиждаше Хартата да бъде показана на страните членки от Г-7 в Биариц.
 Франция постанова солени санкции на платформи, в случай че не трият език на омразата до 24 часа
Франция постанова солени санкции на платформи, в случай че не трият език на омразата до 24 часа

Tова е следващата самодейност в Европа против расизма, антисемитизма и ксенофобията в интернет

Но в петък такава гала не се състоя и по информация на радио " Европа 1 " американския президент Съединени американски щати Доналд Тръмп оказал напън върху изпълнителните шефове на огромните обществени медийни платформи, убеждавайки ги да не вземат участие в церемонията по подписването на Хартата.

Според френския заместник-министър обаче подписването единствено ще се отсрочи с няколко дни и в последна сметка ще се състои в понеделник.

" От дипломатическа позиция беше мъчно да накараме представителите на американските платформи да дойдат в Биариц и да подпишат значим документ, в случай, че американският президент не участва на тази гала ", разяснява Седрик О. Той обаче изрази убеденост, че обществените медийни платформи ще подпишат Хартата. В реалност Доналд Тръмп дойде във Франция в събота - ден, след плануваната гала по подписването на Хартата.

" Големият въпрос е дали Съединени американски щати ще се причислят към Хартата в понеделник. Ако го създадат, това би било огромен триумф ", призна още Седрик О.

А фирмите колоси, към които е отправено предлагането за сключване на Хартата, са " Google ", Facebook " " Снапчат " .

Хартата има за цел да сътвори общо придвижване, което да подсигурява бистрота и съдействие в името на безвредно и потребно потребление на Интернет, се споделя в формалната позиция на френските домакини на срещата на Г-7.

Тя се базира на " Призива Крайсчърч ", като уголемява обсега на уговорките , поети от платформите, по-специално тези от тях, свързани с унищожаване на сензитивно наличие, модериране, обезпечаване на бистрота и поддръжка за жертвите.

Припомняме, че през май т.г. политически водачи и ръководители на софтуерни компании подписаха " Призива Крайсчърч ", с който се сплотиха към премахването на тирада на омразата в интернет - а по-специално на екстремистки послания и апели към тероризъм. Инициативата им бе в отговор на терористичния акт в Крайсчърч в Нова Зеландия, при който мъж умъртви 51 мюсюлмански поклонници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР