Франция отбеляза нов тревожен рекорд на заразени с коронавирус за

...
Франция отбеляза нов тревожен рекорд на заразени с коронавирус за
Коментари Харесай

Червен сценарий в Румъния: Все повече училища затварят заради COVID-19 |

Франция означи нов обезпокоителен връх на инфектирани с ковид за денонощие - над 13 000 души. Заради разпространяването на заболяването Испания връща частичната карантина в региона на Мадрид. В Румъния нараства броят на учебните заведения, които затварят порти и минават към отдалечено образование, оповестява Българска национална телевизия.

Само през последното денонощие в страната са затворени 12 учебни заведения. С това броят на образователните заведения в Румъния, които са принудени да се откажат от присъствено образование, към този момент надвишава 300.

Зелен, жълт и червен. Това са трите сюжета за деяние по отношение на опасността от COVID-19, възприети от румънските управляващи. Жълтият сюжет включва смесено преподаване - присъствено и онлайн. Червеният все по-често се ползва в западната част на страната. В някои случаи той се вкарва единствено за обособени класове, където са регистрирани заболели възпитаници. При повече инфектирани обаче учебните заведения минават напълно на отдалечено образование.

От синдикатите на учителите упорстват управляващите да дават всички нужни средства и техника за образование онлайн. Преподавателите предизвестяват, че темповете на затваряне на учебни заведения след началото на образователната година могат да доведат до срив в системата на преподаване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР