Франция от вторник е официално в извънредно санитарно положение за

...
Франция от вторник е официално в извънредно санитарно положение за
Коментари Харесай

Франция влезе в извънредно санитарно положение

Франция от вторник е публично в " изключително санитарно състояние " за два месеца - режим, който планува изолираност и други ограничения, ограничаващи свободите, съобщи Франс прес.

Парламентът одобри в неделя закона за незабавни ограничения за противопоставяне на епидемията от Ковид-19, който през днешния ден бе оповестен в Официален вестник.

Новият режим следва модела на изключителното състояние, планувано в закон от 1955 година, каквото бе въведено след атентатите от ноември 2015 година, взели 130 жертви в Париж.

Депутати от опозицията разкритикуваха огромните ограничавания на свободите и предоставената на държавното управление " колосална власт ", с цел да води битка с вируса, умъртвил към този момент минимум 860 души във Франция.

Новият режим планува ограничения, ограничаващи свободата на придвижване, свободата на събиранията и свободата на предприемачеството. Нарушителите ще се санкционират с санкции от 135 евро, 1500 евро при положение на рецидив в границите на 15 дни, а при 4 нарушавания до 30 дни по-късно - с санкция от 3700 евро и до шест месеца затвор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР