Франция освободи гориво от стратегическите си резерви за производителите на

...
Франция освободи гориво от стратегическите си резерви за производителите на
Коментари Харесай

Спешни мерки! Франция освободи гориво от стратегическите си резерви, за да избегне спирането на захарни фабрики

Франция освободи гориво от стратегическите си запаси за производителите на захар, откакто те предизвестиха, че неналичието на дизелово гориво, което оказва въздействие върху прибирането на реколтата от захарно цвекло, може да докара до прекъсване на заводи, заяви групата производители Ес Ен Еф Ес (SNFS), представена от Ройтерс.

Стачките против заплатите в рафинериите на " ТоталЕнержи " (TotalEnergies) и " Ексън мобил " (Exxon Mobil) прекъснаха рафинирането и доставката, оставяйки една трета от френските бензиностанции в дефицит. Френското държавно управление съобщи предходната седмица, че е употребило стратегическите си запаси от гориво за доставяне на бензиностанции станции, които са били " пресушени ".

Най-големият производител на захар във Франция " Тереос " (Tereos) съобщи предишния месец, че би трябвало да забави производството в някои заводи, откакто " ТоталЕнержи " сподели, че няма да може да доставя дизел.

" Кристал юнион " (Cristal Union), вторият по величина производител във Франция, заяви, че личните му ресурси от горива са му разрешили да поддържа темповете на произвеждане предходната седмица, само че че е употребявал стратегически запаси през уикенда.

Захарните заводи, които нормално работят от септември до края на януари или началото на февруари във Франция, разчитат на това, че фермерите разполагат с задоволително гориво, с цел да приберат захарното цвекло и да го транспортират до фабрика за преправка.

Решението за освобождение на стратегически ресурси в края на предходната седмица последва среща сред производителите на захар и френския министър на земеделието Марк Фено в сряда.

" Обяснихме, че има обезпокоително напрежение, което рискува да докара до краткотрайно затваряне на заводи. Държавата се съгласи да употребява стратегическите ресурси, тъй че неналичието на дизел да не се отрази на естественото действие на заводите ", разяснява ръководителят на Ес Ен Еф Ес Кристиан Шпигелеер пред Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР