Франция определи решението на Вашингтон да се оттегли от преговорите

...
Франция определи решението на Вашингтон да се оттегли от преговорите
Коментари Харесай

Европа заплаши Вашингтон, че ще въведе дигитален данък и без споразумение

Франция дефинира решението на Вашингтон да се отдръпна от договарянията за данъчно облагане на цифровите колоси като " провокация ", а Европейският съюз съобщи, че може да наложи подобен налог, даже в случай че не бъде реализирано съглашение до края на годината, съобщи Ройтерс.
Най-новият трансатлантически търговски спор се разпали, откакто Вашингтон разгласи през вчерашния ден, че се отдръпва от договарянията с европейските страни за нов интернационален налог за цифровите компании с аргумента, че полемиките не напредват.
Близо 140 страни вземат участие в договарянията, проведени от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), по отношение на първите огромни промени на международните данъчни разпореждания от потомство, с цел да дават отговор на цифровата ера.
Целта на договарянията е да бъде реализирано съглашение до края на годината, само че този период се отдалечава на фона на отдръпването на Вашингтон и президентските избори в Съединени американски щати през ноември, написа Българска телеграфна агенция.
Френският финансов министър Брюно Льо Мер съобщи, че Франция, Англия, Италия и Испания дружно са дали отговор на писмо от американския финансов министър Стивън Мнучин, оповестяващо решението на Вашингтон да се отдръпна.
" Това писмо е провокация! Това е провокация към всички сътрудници в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, в миг, когато сме на крачка от съглашение за данъчно облагане на цифровите колоси ", упрекна Льо Мер пред радио Франс ентер.
Официален Мадрид също направи изказване, че Испания и други европейски страни няма да одобряват каквито и да било закани въпреки това във връзка със разногласието за цифровия налог.
Европейските страни упорстват, че огромните цифрови компании като Google (Google), Facebook (Facebook) и Амазон (Amazon) заплащат прекомерно ниски налози в страни, където развиват активност. В същото време Вашингтон е срещу нови едностранни налози за фирмите от Силициевата котловина без съглашение на равнище Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
Еврокомисарят за икономическите въпроси Паоло Джентилони предизвести през днешния ден, че Европейски Съюз е подготвен самичък да вкара цифровия налог, в случай че не бъде реализирано световно съглашение по въпроса тази година. От своя страна Льо Мер уточни, че Франция ще вкара налога тази година, без значение дали Вашингтон ще се върне на масата за договаряния.
Франция планува налог от 3 % върху приходите от цифрови услуги, получени във Франция от компании с доходи над 25 милиона евро във Франция и 750 милиона евро по света.
Вашингтон заплаши да вкара реципрочни наказателни мита за френското шампанско, чанти и други артикули. Англия, която желае да реализира положителни търговски съглашения и с Брюксел, и с Вашнигтон, към този момент балансира в разногласието. Говорител на английското финансово министерство заяви, че Лондон избира световно решение за данъчното облагане на цифровите гиганти
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР