Франция обяви, че закрива търговското си представителство в Москва заради

...
Франция обяви, че закрива търговското си представителство в Москва заради
Коментари Харесай

Франция закрива търговското си представителство в Русия

Франция разгласи, че закрива комерсиалното си посланичество в Москва поради " забележителното утежняване на изискванията за работа ", осведомиха международните организации.

Решението за закриване на службата " Бизнес Франс ", която има за цел да предизвиква износа и вложенията, влиза в действие от през днешния ден (16 юли) след дълъг интервал на договаряния, последвал експулсирането на шефа й от Русия и блокирането на банковите й сметки.

Ръководителят на комерсиалното посланичество бе един от четиримата дипломати, изгонени през март, напомня Асошиейтед прес. Това бе част от отговора на съветските управляващи на екпулсирането на съветски дипломати от западни страни поради отравянето на някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия с нервнопаралитичното вещество " Новичок " във Англия.

Агенция Интерфакс цитира съветското министерство на външните работи, което показва, че е ненадейно от решението на Париж и твърди, че дипломатическият статут на " Бизнес Франс " е бил лишен.

" Това е решение на френската страна. Ние сме за развиване на комерсиалните връзки ", отбелязва ведомството.

Руският президент Владимир Путин съобщи през вчерашния ден след срещата с френския държавен глава Еманюел Макрон, че търговията сред двете страни е повишена мощно през първата пловина на годината, напомня АП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР