Франция, Нидерландия и други западноевропейски страни се противопоставят на процеса

...
Франция, Нидерландия и други западноевропейски страни се противопоставят на процеса
Коментари Харесай

Франция и Холандия са против влизането на Македония в ЕС

Франция, Нидерландия и други западноевропейски страни се опълчват на процеса на присъединение на Мекедония към Европейски Съюз.
Това съобщи пред МИА унгарският външен министър Петер Сиярто след среща с македонския си сътрудник Никола Димитров и вицепремиера по европейските въпроси на Македония Буяр Османи, написа електронното издание на вестник „ Вечер “.
Попитан дали Париж и Хага не престават да се опълчват на започването на договаряния, Сиярто отговори: „ Да, има огромна опозиция от западноевропейските другари, те не са толкоз чувствителни, защото са отдалечени от района “.
Най-силна поддръжка е пристигнала от Източноевропейските страни, Италия и Ирландия .
Унгария счита, че решението за започване на договаряния с Македония би трябвало да бъде взето през юни, а също така Будапеща е изпратила в течение на февруари „ собствен умел посланик да работи в македонското министерство на външните работи “. Той е там, с цел да оказва помощ в процедурата на интеграцията, както и да оказва помощ на Северна Македония да форсира процеса.
Холандия акцентира, че ще прави оценка строго и заслужено. Външният министър Стеф Блок уточни, че неговата страна е фокусирана върху използването и осъществяването на промените в Македония.
„ Важно е Македония да продължи да напредва, Холандия е строга и обективна във връзка с използването на изискванията и считаме, че е най-важно Македония да покаже забележими резултати, изключително в битката против корупцията и проведената престъпност .
Признаваме за значимо достижение разрешаването на разногласието за името, само че това не прави по-малко нужно проявлението на прогрес в другите области “, съобщи Блок.
Освен приемането на промените, страните-членки желаят да видят и използването им, напомни белгийският министър Дидие Рейндерс.
„ Най-важно за нас ще бъде да забележим отчета на Европейската комисия и да проверим дали има прогрес. Спорът за името беше един тип авансово изискване , което бе изпълнено удивително, само че в този момент желаеме да се одобряват законите, а по-късно да се приложат и знаем, че използването постоянно е най-сложната част “, съобщи Рейндерс.
За Белгия е от първостепенно значение всяка страна да бъде оценена съгласно личните си заслуги и да няма „ пакети от страни “. Тази страна обаче не е измежду най-скептичните страни като Франция и Холандия и има вяра, че вратите остават отворени както за НАТО, по този начин и за Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР