Франция не е предприела достатъчно действия, за да спре замърсяването

...
Франция не е предприела достатъчно действия, за да спре замърсяването
Коментари Харесай

Две жени спечелиха съдебна битка срещу Франция заради мръсния въздух в Париж

Франция не е подхванала задоволително дейности, с цел да спре замърсяването на въздуха в Париж, постанови административният съд в Монтрьой, представен от Би Би Си.

Делото бе заведено от майка и щерка, които обявиха, че здравето им се е влошило до момента в който са живели покрай многолюден околовръстен път в столицата. Всичките им проблеми обаче изчезнали, когато се преместили, показват те.

Според френската Агенция за публично здраве замърсяването на въздуха е причина за 48 хиляди случая на преждевременна гибел на година.

Делото, подкрепено от неправителствени организации, бе първото, заведено от физически лица против френската страна поради здравни проблеми, породени от замърсяването на въздуха. Майката, на 52 години, и дъщерята, на 16, споделиха, че управляващите не са подхванали ефикасни стъпки против атмосферното замърсяване, изключително през декември 2016 година

" Държавата позволи неточност като предприе незадоволителни ограничения за качеството на въздуха ", когато сред 2012 и 2016 година не съумя да понижи равнищата на избрани замърсяващи газове, уточни административният съд в Монтрьой.

Адвокатът на дамите разяснява: " От в този момент нататък страната ще би трябвало да взема ефикасни ограничения в битката със замърсяването на въздуха "

Съдът обаче отхвърли желае на двете за 160 хиляди евро обезщетение, като съобщи, че не е намерил директна връзка сред техните здравословни проблеми и неуспеха на страната да предприеме дейности.

Двете настояват, че респираторните им проблеми – продължителен бронхит и пристъпи на астма – са се влошавали по време на пикове на замърсяването. Те напуснали Париж и отишли да живеят в Орлеан, в централна Франция, и споделят, че здравето им доста се е подобрило.

В момента има заведени към 40 сходни каузи в градовете Лион, Лил и Гренобъл. По тях към момента се чакат решения.

Париж от години пробва да реши казуса със смога, а управляващите вкараха санкции за транспортните средства, които нямат стикер Crit`Air съгласно излъчванията – част от схемата за поощряване на нискоемисионни транспортни средства.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР