Франция наблюдава внимателно антиправителствените протести в бившата колония Алжир, но

...
Франция наблюдава внимателно антиправителствените протести в бившата колония Алжир, но
Коментари Харесай

Франция внимателно наблюдава изборите и протестите в Алжир без да се меси

Франция следи деликатно антиправителствените митинги в някогашната колония Алжир , само че алжирците сами би трябвало да решат бъдещето си, разяснява външният министър Жан-Ив Льо Дриан, представен от " Ройтерс ".

" Ние би трябвало да позволим на изборния развой да се развива и Франция, като се имат поради нашите исторически връзки ... да сме доста деликатни ", изясни Льо Дриан пред депутати.

Алжирски ветерани разясняват, че протестиращите, които не желаят президента Абделазиз Бутефлика след 20 години власт, имат законни опасения и приканват всички жители да стачкуват , което демонстрира разцеплението в ръководещия хайлайф .

" Задължение на алжирското общество е да излезе на улицат а ", съобщи авторитетната национална организация на муджахидините - ветерани, които се борят дружно с Бутефлика във войната за самостоятелност от 1954-1962 година против Франция.
 Хиляди студенти въстанаха против Бутефлика в Алжир
Хиляди студенти въстанаха против Бутефлика в Алжир

Днес хиляди студенти проведоха проява в столицата

Алжирската войска ще пази ползите на страната в сходство с конституцията, декларира заместник-министърът на защитата и шеф щаб на националната национална войска Ахмед Каид Салех, оповестява телевизионният канал " Ал Маяден ", представен от ТАСС.

" Алжирската войска е наясно с заплахите и заканите за страната ни, която постоянно е цел на нашите врагове ", разяснява Салех.

Той също по този начин показва, че " връзките сред армията и народа са мощни " и въоръжените сили на страната имат подготвеност " да обезпечат безвредни условия, които да подсигуряват на гласоподавателите правото им на глас ".
 Алжир въстана против Бутефлика
Алжир въстана против Бутефлика

Опозицията е слаба

Салех предизвестява, че няма да се позволява " връщането на страната към годините на кръвопролития . Някои сили желаят да върнат Алжир във време на тъга и болежка . Армията ще се погрижи за поддържането на мира и сигурността в Алжир ", добавя той.

Той напомня и гражданската война , когато въоръжените конфликти сред държавното управление и екстремистите лишават живота на близо 250 000 алжирци .

От края на февруари има всеобщи митинги в Алжир, участниците упорстват президентът Абделазиз Бутефлика да не се кандидатира на идните избори . Според опозицията здравословното му положение не му разрешава да ръководи страната.
 Кой ръководи Алжир?
Кой ръководи Алжир?

За няколко дни обаче страната още веднъж се трансформира в страна от арабския свят
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР