Франция може да лиши американската автомобилостроителна компания Форд“ от достъпа

...
Франция може да лиши американската автомобилостроителна компания Форд“ от достъпа
Коментари Харесай

Франция може да лиши „Форд“ от поръчки

Франция може да лиши американската автомобилостроителна компания „ Форд “ от достъпа до държавни поръчки и търгове. За това предизвести представителят на френското държавно управление Бенжамен Гриво по „ Франс 2 “, отговаряйки на въпрос за различията, които породиха сред френските управляващи и „ Форд “ поради решението на компанията да затвори един от своите фабрики в град Бланкфорт.

„ Знам, че „ Форд “ постоянно излиза с оферти за сключването на контракти на пазара на държавна поръчки във Франция. Ще напомня, че колите на тази компания се употребяват от националната полиция. Но, в случай че компанията не има намерение да играе по разпоредбите, зарязва на произвола на ориста своите фабрики, не съблюдава нормите за възнаграждение и не съблюдава споразуменията, които е постигнала в границите на партньорството с френската страна, тогава ние можем да създадем по този начин, че тя да не получава държавни поръчки. И ние ще създадем това, следвайки всички съществуващи правила на пазара на държавните поръчки “, сподели той. Гриво акцентира, че тези ограничения частично ще бъдат подхванати от „ национализъм “.

В същото време той прикани за намиране на решение, което ще разреши на завода в Бланкфорт да продължи да работи. Той дава прехранване на 850 служащи. Скандалът с „ Форд “ бушува към този момент няколко седмици във Франция.

Той е провокиран от желанието на компанията да закрие завода в Бланкфорт, макар получените от Франция огромни субсидии.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР