Франция ликува със световната купа за втори път в историята

...
Франция ликува със световната купа за втори път в историята
Коментари Харесай

Франция ликува със световната купа за втори път в историята си
Франция ликува със международната купа за повторно в историята си
Франция победи Хърватия с 4:2 и победи с купата на Мондиал 2018. Заключителната намира се игра на стадион "Лужники" в Москва пред 78 011 фенове.

Точни за спечелилите бяха Антоан Гризман, Пол Погба и Килиан Мбапе, а Марио Манджукич си вкара автогол. За хърватите се разписаха Иван Перишич и Манджукич.

Преди началото на мача се организира къса гала по закриването на шампионата, а посланикът на Мондиал 2018 Наталия Водянова и международният първенец от 2014 година Филип Лам показаха международната купа пред ентусиастите на "Лужники".

Както се очакваше, Дешан пусна състава, който използваше в съвсем всички мачове от шампионата, а Златко Далич също заложи на единайсеторката, която излезе против Англия. Хърватите започнаха добре мача, като действаха по-агресивно и съсредоточено, а французите мъчно успяваха да създадат три следващи подавания и да преминат центъра. Така хърватите преобладаваха през първия 1/4 час, само че действително не съумяха да застрашат вратата на Юго Лорис. Французите обаче осъществиха първото си състояние в мача след общоприетоо състояние. Съдията отсъди малко преувеличен фаул за нарушаване на Марсело Брозович против Антоан Гризман, който центрира, а топката се отклони от главата на Марио Манджукич и влетя в мрежата на Субашич. Хърватите реагираха по най-хубавия метод и 10 минути по-късно изравниха с гол на Иван Перишич, който се разписа с мощен изстрел с левия крайник. Французите поведоха още веднъж в 38-ата минута с гол от дузпа на Антоан Гризман. Решението на аржентинския арбитър Нестор Питана да отсъди углавен удар за игра с ръка на Перишич бе доста противоречиво и пристигна след разглеждане на видеоповторения на обстановката. Гризман от бялата точка не даде шансове на Субашич и с помощта на това французите се отдръпнаха на почивката с гол задатък.

Хърватите имаха добър късмет за равнене незабавно след подновяването на играта, само че Юго Лорис избави удар с левия крайник на Анте Ребич в 47-ата минута. В 53-ата минута бързият Мбапе се измъкна от опеката на неприятелски състезател и стреля, само че Субашич с крайник парира удара му. Веднага по-късно играта бе прекъсната за малко поради почитатели на Хърватия, които съумяха да нахлуят на игрището.

Франция нанесе нов удар в 59-ата минута, когато Пол Погба се разписа с акуратен удар от границата на наказателното поле. Неговият първи изстрел бе блокиран от хърватската защита, само че при втория му опит Субашич даже не потегли за топката. Хърватите, които отстъпваха в резултата във всичките си срещи от плейофите и в последна сметка побеждаваха, в този момент имаха 30 минути да върнат два гола. Техните очаквания обаче бяха попарени в 65-ата от гения Мбапе, който се разписа с отдалечен шут. Малко по-късно хърватите понижиха на 2:4, а създател на гола стана Манджукич след доста груба неточност на Юго Лорис при върната към него топка. Това попадение се оказа последно в срещата и Франция чества втората си международна купа. "Петлите" влязоха за трети път във финала за 20 години. През 1998 година Зидан и компания победиха Бразилия с 3:0, а през 2006 година отстъпиха на Италия след дузпи. Сега новото френско потомство донесе на страната си втора купа. Хърватия през днешния ден стана 13-ия тим, който играе във край на Световно състезание. Балканският тим дебютира на Мондиал преди 20 години и завоюва бронз, а в Русия усъвършенства това достижение.

"Петлите" завоюваха първата си и единствена купа през 1998 година, а по пътя към финала на домашния Мондиал отстраниха точно дебютанта Хърватия с 2:1 с голове на Лилиан Тюрам, единствените в кариерата му с националната фланелка. Толкова ефективен край като днешния не е имало от 1970 година, когато Бразилия побеждава Италия с 4:1. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР