Франция изпраща бойни кораби в източната част на Средиземно море

...
Франция изпраща бойни кораби в източната част на Средиземно море
Коментари Харесай

Франция изпрати бойни кораби в подкрепа на Гърция срещу турската агресия

Франция изпраща бойни кораби в източната част на Средиземно море за взаимни учения с гръцки и кипърски кораби, оповестяват медии.

Президентът на Франция Еманюел Макрон осъди подклаждащото се от Турция районно напрежение. След диалози с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис, Макрон разгласи, че Париж ще укрепи стратегическите си връзки и разгласи съглашение сред министерствата на защитата на Гърция и Франция.

" Ние приказваме за индустриално съдействие и взаимни учения по море и земя. Също бихме желали другите гранични страни да се включат ", сподели той.

Макрон акцентира, че Франция поддържа суверенните права на Гърция и Кипър и осъди дейностите на Турция.

Мицотакис приветства решението на Париж да разположи фрегати в Източното Средиземноморие. Според него корабите са " поръчител на мира ". Той добави, че " Гърция и Франция се стремят към нова работна рамка за стратегическа защита ".

Те ще проведат взаимни военни маневри южно от остров Крит. Франция също разположи хеликоптероносача " Dixmude " на пристанището в Пирея. Той ще взе участие в игрите " Александър Велики - 2020 " с гръцки и американски кораби в Пагасетийския залив.

За първи път Франция изпраща толкоз кораби за интернационалните военни учения, на които хазаин е гръцкият флот.

Френският дипломат в Кипър удостовери, че самолетоносачът " Шарл дьо Гол " ще дебаркира в Лимасол през идващия месец. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР