Франция, Италия, Испания и още 6 държави-членки на Европейския съюз

...
Франция, Италия, Испания и още 6 държави-членки на Европейския съюз
Коментари Харесай

9 държави от ЕС искат общи облигации за борба с коронавируса

Франция, Италия, Испания и още 6 държави-членки на Европейския съюз желаят незабавно да се набират повече средства за битка с ковид. В тази връзка те оферират на пазара да бъдат пуснати взаимни облигации.

За да бъдат получени нужните средства, които ще бъдат ориентирани към опазването на здравето и стопанската система, наранени от битката с пандемията, е нужен „ общ дългов инструмент “, се споделя в взаимно писмо на ръководителите на девет страни от Европейски Съюз.

Те предлагат да се създаде взаимен дълг, публикуван от европейска финансова институция, с цел да бъдат получени съответни финансови запаси. За да се подсигурява оптималната успеваемост, е належащо да се издадат взаимни облигации в задоволителен размер и с дълъг падеж.

Инициатори на документа са Франция, Италия, Испания, Португалия, Ирландия, Люксембург, Словения, Белгия и Гърция.

Предложението ще бъде сложено за разискване по време на днешната среща на върха на държавите-членки от Европейски Съюз, отдадена на битката против ковид.

В посланието си деветте страни приканват страните-членки на еврозоната да прегледат въпроса и за други принадлежности, като целево финансиране на разходните елементи на бюджета на Европейски Съюз за 2020 и 2021 година, свързани с битката с ковид. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР