Франция, Италия и Кипър започват широкомащабно съвместно военно учение в

...
Франция, Италия и Кипър започват широкомащабно съвместно военно учение в
Коментари Харесай

Франция, Италия и Кипър започват голямо военно учение в Източното Средиземноморие

Франция, Италия и Кипър стартират широкомащабно взаимно военно обучение в зона от Средиземно море, която е в центъра на спор за газовите находища, оповестява ДПА, базирайки се на кипърски медии, съобщи БНР.

Маневрите, които ще се проведат южно от Кипър, ще включват два кораба от италианските и френските военноморски сили и кипърски военноморски елементи, заяви през вчерашния ден държавната телевизия РИК, която се базира на известие на министерството на защитата.

Причината за френско-италианското наличие в Източното Средиземноморие е откриването на находища на природен газ южно от Кипър. Италианската енергийна компания ЕНИ и френската Тотал вземат участие в изследванията.

Газовите залежи са в центъра на спор сред Кипър и Турция, която стартира изследвания в региона през юни. Месец по-късно Европейски Съюз наложи наказания на Турция поради сондажите, които не са позволени от Кипър и са считани от Европейски Съюз за противозаконни. Анкара твърди, че активността й е законна според интернационалното право.

Експерти считат, че има към 227 милиарда кубически метра природен газ под морското дъно край Кипър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР