Франция иска да обсъди със съюзниците от НАТО все по-агресивната

...
Франция иска да обсъди със съюзниците от НАТО все по-агресивната
Коментари Харесай

Франция настоява да се обсъди „агресивното“ турско отношение на Турция в Либия

Франция желае да разиска със съдружниците от НАТО все по-агресивната и „ неприемлива “ роля на Турция в Либия, съобщи през днешния ден представител на френския президент, като акцентира засиленото напрежение сред Анкара и Париж.
Коментарите пристигнаха, откакто Турция, която поддържа интернационално приетото държавно управление в Триполи, укрепи позицията си в страната, помагайки за отблъскването на Либийската национална войска на Халифа Хафтар, подкрепян от Обединените арабски емирства, Египет и Русия.
Париж е упрекван, че поддържа политически Хафтар, като преди този момент му е дал военна помощ, което Франция отхвърля.
Пред Reuters френският чиновник упрекна НАТО-вския съдружник Турция в нарушение на оръжейното ембарго на Организация на обединените нации и в повишение на военноморското си наличие край крайбрежията на Либия, предава БГНЕС.
Очаква се идващите дни да бъдат извършени диалози с Турция и с други сътрудници от НАТО, с които да се разиска обстановката.
Тази седмица министрите на защитата на страните от НАТО ще проведат диалози, оповестява организацията.
Отношенията сред Турция и Франция към този момент са задоволително обтегнати по редица въпроси, вариращи от ситуацията в Сирия до изследването на петрол в Източното Средиземноморие. Турският президент Тайип Ердоган съобщи по-рано този месец, че поддръжката на Франция за Хафтар „ в действителност го е обезпокоила “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР