Франция има нужда от Германия, за да бъде реформирана Европа,

...
Франция има нужда от Германия, за да бъде реформирана Европа,
Коментари Харесай

Меркел: Германия и Франция имат сходни възгледи за Европа

Франция има потребност от Германия, с цел да бъде реформирана Европа, съобщи Еманюел Макрон след диалог с Ангела Меркел в Париж. Тя пък разгласи, че Германия и Франция имат сходни възгледи за Европа.

Двамата водачи демонстрираха подготвеност дружно да работят за единството на европейския план.

Макрон акцентира, че Франция има потребност от партньорството на Германия тъкмо два дни преди гласуването на социалдемократите, от което ще зависи бъдещата немска коалиция.

Амбицията, която имаме, не може да се реализира сама, тя има потребност от координиране с немската упоритост, сподели френският президент. От друга страна немският канцлер призна, че с цел да може да работи в Европа, Германия би трябвало да има устойчиво държавно управление и че схваща упованията на Париж.

Меркел разяснява, че не вижда необятни разлики за визията на Европа. Тя даде да се разбере, че може да има поле на маневри за промени на еврозоната, за което упорства френският президент. Двамата акцентираха на значимостта от обща европейска външна политика, както и на построяването на европейска защита.

Около 600 делегати на социалдемократите в Германия ще се съберат на конгрес в неделя, с цел да решат дали да поддържат или не плана за нова ръководеща коалиция сред ГСДП и консервативния блок ХДС/ХСС на Меркел.

Вижте директното включване на кореспондента на БНР в Париж Юлия Талева.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР