Франция и всички наши партньори смятат, че българското председателство беше

...
Франция и всички наши партньори смятат, че българското председателство беше
Коментари Харесай

Френският посланик у нас: Президентът Макрон винаги е вярвал в България

Франция и всички наши сътрудници считат, че българското председателство беше реалистично и се отличи с два доста сполучливи целта – цифровата стопанска система и Западните Балкани. Това съобщи в ефира на bTV н. прочие френският дипломат в Република България Ерик Льобедел.
По думите му президентът Макрон постоянно е вярвал в България и я е оценявал като сътрудник. Посланикът акцентира, че Шенген сега не се развива добре и се нуждае от промени, и България би трябвало да бъде част от този нов блок, тъй като присъединяване ѝ като външна граница е доста значимо.
Според Франция България извършва всички критерии, с цел да стане част от ERM2 и в следствие да се причисли към еврозоната.
Льобедел акцентира, че няма „ План Макрон “, а просто има обединяване сред 12 страни, които желаят работата, изискванията на труд и отмора на превозвачите да са едни и същи и по този метод пазят интереса си. Френският дипломат смята, че са се постигнали решения към пакета „ Мобилност “, тъй че да всички да се задоволени.

Посланикът е безапелационен, че с Русия би трябвало да се води разговор, запазвайки полезностите и твърдостта. По думите му Макрон евентуално е приказвал за Украйна, за Иран и Сирия с съветския президент. Според него днешната среща с Тръмп ще продължи в същата посока.
Льобедел разяснява, че американският президент избира двустранните връзки и не харесва доста връзката с огромни обединявания като Европейски Съюз, НАТО. Така има по-голям късмет да постанова мощ в решенията, които се взимат, акцентира той.

Посланикът сподели, че през вчерашния ден до късно са чествали в посолството за успеха на Световното.
По думите му купата е развълнувала освен Франция, а цяла Европа, а още от 1998 година са я очаквали. Льобедел разяснява, че в първото полувреме са доминирали хърватите, само че са позволили неточности, с което са дали преимущество на Франция във второто полувреме. Присъствието на президента Макрон и поддръжката на 60 млн. французи, както и наличието на хърватския президент, способстваха за мощния дух на футболистите, акцентира дипломатът.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР