Франция и Великобритания подписаха договор за по-добра охрана на общата

...
Франция и Великобритания подписаха договор за по-добра охрана на общата
Коментари Харесай

Франция и Великобритания се споразумяха за подобряване на граничната охрана

Франция и Англия подписаха контракт за по-добра защита на общата си граница и по-хуманно отношение към мигрантите, оповестиха френският президент Еманюел Макрон и английският министър председател Тереза Мей, представени от Асошиейтед прес.

Макрон заяви, че документът, наименуван Договор от Сандхърст, е бил подписан от министрите на вътрешните работи на двете страни на днешната двустранна среща на върха, състояла се в английската Кралска военна академия " Сандхърст ".

По думите на френския президент съглашението планува да се редуцира времето за разглеждане на случаите на мигрантите, които се събират в северното френско пристанище Кале с вярата да стигнат до Англия, и по този начин процедурите във връзка с тях ще са по-хуманни и по-ефикасни.

Въпросът за границата е общо предизвикателство и дружно ще успеем да го решим, сподели Макрон.

Двамата водачи потвърдиха, че Англия се е съгласила заплати 44,5 милиона лири (50 милиона евро) за подсилване на сигурността по морската граница сред двете страни, минаваща по Ламанша.

Средствата ще се употребяват за създаване около шосето в региона на Кале на ограда, дълга 1 км, която да пази отиващите в пристанището камиони от навлизане на незаконни мигранти.

Предвижда се и монтиране на видеокамери за външно наблюдаване в пристанищата на Кале и може би в Дюнкерк, заяви ТАСС.

Франция желае също Обединеното кралство да приема повече мигранти от Кале, изключително непридружени деца, само че по този въпрос на конференцията не беше обявено нищо.

" С днешната инвестиция, за която се споразумяхме, ще създадем границите на Обединеното кралство още по-сигурни ", сподели Мей.

Лондон съобщи и че ще изпрати три хеликоптера " Чинук " на Кралските военновъздушни сили и десетки военни за присъединяване във френската военна задача против ислямските екстремисти в африканския район Сахел.

Франция оглави напъните за битка против " Ал Кайда " и обвързваните с " Ислямска страна " джихадистки групировки в обширния район южно от пустинята Сахара.

Мей приветства постигнатите съглашения с Франция, които с изключение на миграцията и сигурността, засягат още сферите на въздухоплаването, културата, енергетиката и космоса, съобщи ДПА.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР