Франция и Ирландия обявиха, че ще блокират търговското споразумение на

...
Франция и Ирландия обявиха, че ще блокират търговското споразумение на
Коментари Харесай

Франция и Ирландия блокира споразумение за търговия на ЕС с Южна Америка заради пожарите

Франция и Ирландия оповестиха, че ще блокират комерсиалното съглашение на Европейския съюз с страните от южноамериканския блок Меркосур, в случай че Бразилия не направи повече за справяне с пожарите в Амазонската джунгла.
Сътрудник на френския президент Еманюел Макрон непосредствено упрекна бразилския президент Жаир Болсонаро, че е излъгал Макрон, когато е обещавал да се ангажира с опазването на околната среда, оповестява Сега.

Ирландският министър председател Лио Варадкар изясни, че Дъблин няма по какъв начин да ратифицира контракт с Бразилия, откакто нейните управляващи отхвърлят да вземат ефикасни ограничения против пожарите в Амазонските гори.

Споразумението за свободна търговия сред Европейски Съюз и Меркосур, органзация, която включва Бразилия, Аржентина, Уругвай и Парагвай, бе контрактувано през юни.

Макрон и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш показаха през вчерашния ден безпокойствие от горските пожари в Амазония, само че Болсонаро реагира яростно и дефинира това като интервенция и гонене на политически цели. Горските пожари в Амазония са интернационална рецесия, разгласи Макрон и прикани незабавната обстановка там да бъде разисквана на срещата на върха на Г-7 в Биариц. Европейски Съюз и Германия поддържаха през днешния ден апела на Макрон пожарите в Амазония да бъдат включени в програмата на срещата на върха на Г-7 в края на седмицата във Франция, съобщи Асошиейтед прес.

Говорителката на Европейската комисия Мина Андреева съобщи през днешния ден, че Европейска комисия „ е съществено обезпокоена. Амазония е най-голямата дъждовна гора в света и в нея се съдържат една десета от международните биологични типове “.

Комисията приветства самодейността на Макрон, сподели Андреева и означи, че " чувството за неотложност на обстановката е основателно ". Тя разгласи, че Европейски Съюз е подготвен да помогне и може в частност да предложи на Бразилия и Боливия достъп до сателитната си система. Търговското съглашение на Европейски Съюз със страните от Меркосур ги задължава да съблюдават Парижкото съглашение за климата и екологичните стандарти, съобщи Андреева.

Германският държавен представител Щефен Зайберт сподели пред кореспонденти, че канцлерът Ангела Меркел счита пожарите за „ шокиращи и криещи опасност “.

Англия е съществено обезпокоена от пожарите в амазонската дъждовна гора, а министър председателят Борис Джонсън ще употребява срещата на върха на Г-7, с цел да призове за възобновяване на фокуса върху опазването на природата, съобщи през днешния ден кабинетът му.

Финландия, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз, прикани през днешния ден съюза да обмисли опцията да забрани достъпа на бразилското говеждо месо до пазарите си поради породените от пожарите разрушения на амазонската дъждовна гора.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР