Франция и Германия загърбиха двустранното напрежение, за да призоват за

...
Франция и Германия загърбиха двустранното напрежение, за да призоват за
Коментари Харесай

Франция и Германия предлагат основен ремонт в ЕС след хаоса около Брекзит

Франция и Германия загърбиха двустранното напрежение, с цел да призоват за главен ремонт на Европейския съюз, който през последното десетилетие бе сполетян от дългова рецесия в еврозоната, приток на мигранти и бежанци, надигане на евроскептичния популизъм и Брекзит.

Някои водачи от Европейски Съюз се притесняват, че районните и политическите разногласия може да разрушат плана, комуто те отдават заслугата за запазването на мира и благоденствието на континента, в това число в Източна Европа, след колапса на руския блок.

Париж и Берлин, които от дълго време са считани за оста на процеса за следвоенното обединяване на континента, обявиха, че " Конференция за бъдещето на Европа " е нужна, с цел да направи Европейски Съюз " по-единен и върховен " против разнообразните провокации. Сред тях са ролята на Европа в света и нейната сигурност, споделят те в документ, който се появява на фона на възходяща угриженост, че Европа е зле екипирана да се оправи с новите провокации пред своята сигурност и стопанска система, изключително от въздигащия се Китай.

По-рано този месец френският президент Еманюел Макрон съпостави положението на трансатлантическия боен съюз НАТО с " мозъчна гибел " и прикани Европа да ускори капацитета си за деяние, тъй като не може постоянно да разчита на непредвидими Съединени щати.

Във френско-германския документ от две страници се споделя, че другите сфери, в които Европа би трябвало да бъде по-единна, са околните ѝ съседи, дигитализацията, климатичните промени, миграцията, битката против неравенството, " обществената пазарна стопанска система " и върховенството на закона. Размисъл, продължаващ повече от две години, би трябвало да дефинира промени, които с изключение на всички други цели, ще поддържат демокрацията и действието на блока, който ще сплотява 27 страни след предстоящото овакантяване на Англия на 31 януари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР