Франция и Германия се надпреварват в това да привлекат финансовия

...
Франция и Германия се надпреварват в това да привлекат финансовия
Коментари Харесай

Париж и Франкфурт наддават за финансите на Лондон

Франция и Германия се надпреварват в това да привлекат финансовия бранш, основан в този момент в Лондон, откакто Англия напусне Европейски Съюз. Париж и Франкфурт, който е финансовият център на Германия, показват пред вложителите изискванията, които биха им предложили, в случай че се реалокират при тях.

Премиерът на Франция Едуар Филип възобнови натиска си в опит да изкуши френските банкери да бъдат по-активни в това Париж да стане финансовият център на Европа откакто Англия напусне Европейския съюз, оповестява " Ройтерс ". Филип прикани за краткотрайно изключване на задграничните чиновници от обезпечаването им в държавните пенсионни схеми. Това би облекчило работодателите на такива чиновници.

Франция към този момент разгласи ограничения за понижаване на разноските за трус като се стреми по този метод да направи Париж по-привлекателен за банковия бранш в интервала след Брекзит. След като Макрон бе определен за президент на страната той направи трудовите правила по-гъвкави и оряза налога върху богатите.

Сега задграничните служащи във Францияще имат опция да избират дали да вършат вноски и в държавната пенсионна система, на която се дължат към 2.3% върху брутната заплата.

Едуар Филип също така разгласи пред вложители, че в региона на Париж ще се обезпечат над 1000 места в учебните заведения, в които се преподава на непознати езици.

В допълнение Франция се ангажира да уреди в законодателството си разрешаването на въпроси, свързани с финансови контракти, които към този момент са били подписани по английските закони.

" Париж като финансов център има мощния си миг в този момент да посрещне фирмите и интернационалните вложители и да ускори водещата си позиция в Европа след Брекзит ", разяснява пред организацията Жерар Местрайе, началник на основаната в Париж лоби група Europlace.

Офертата на Париж е била показана от финансовия министър по време на обяд във Версай в понеделник, в който са взели участие и шефовете на световните компании, измежду които Goldman Sachs и JP Morgan.

Напускането на Англия предлага историческа опция за " Дойче Бьорзе " (Deutsche Boerse) да разшири бизнеса си и да завземе по-голяма територия от бизнеса с борсовия клиринг в Европа, разгласи в това време новия изпълнителен шеф на борсата във Франкфурт Теодор Ваймер, представен от " Ройтерс ". Това е опит на борсата да отвори нова страница в развиването си откакто имиджът й понесе известни вреди след скандал за търговия с вътрешна информация, пропадналото обединение с борсата в Лондон и неособено позитивни данни за облагата й.

Борсата се надява да завоюва от Брекзит, плануван към този момент за март 2019 година като разчита главно на клиринг бизнеса, който в този момент е главно концентриран в Лондон.

" Нека да създадем по този начин, че клирингът да отиде в най-силната европейска стопанска система ", прикани Ваймер пред поканени на среща във Франкфурт 1000 представители на бизнес елита.

Пред тях шефът разгласи, че има огромни проекти за напредък, който той вижда във всички сегменти на борсовата търговия.

Агенцията напомня, че Европейската комисия е предложила през юни предходната година да даде на европейските регулатори властта да принуди главната клирингова къща да се реалокира, в случай че желае това да е главният й бизнес след Брекзит. Европарламентът обаче има последната дума по този случай, а съгласно " Ройтерс " той се стреми да смекчи тази мярка.

Клиринговата къща на процедура стои сред продавача и купувача, подкрепена от особено основан за задачата фонд, с цел да подсигури завършването на транзакциите, без значение дали еднd от страните банкрутира.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (153)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР