Франция и Германия се договориха да предложат създаването на фонд

...
Франция и Германия се договориха да предложат създаването на фонд
Коментари Харесай

Меркел и Макрон предлагат фонд за възстановяване в размер на 500 млрд. евро

Франция и Германия се договориха да предложат основаването на фонд за възобновяване в размер на 500 милиарда евро, който ще предлага безплатни средства на страните членки на Европейския съюз и райони, наранени най-силно от рецесията с новия ковид, оповестява " Ройтерс ".

Френският президент Еманюел Макрон дефинира фонда като " огромна стъпка напред ", като двете страни допълниха, че оферират също по този начин да се позволи на Европейската комисия да взема заеми на финансовите пазари от името на Европейския съюз, като в същото време съблюдава договорите на Европейски Съюз.

Франция и Германия изпитаха усложнения да показват обединен фронт в рецесията към COVID-19, като Франция беше отпред на страни най-вече от Южна Европа, които се пробваха да убедят фискално консервативните страни като Германия да бъде стихотворец общ европейски дълг, който да им помогне да овладеят икономическото влияние.

Френско-германската договорка, разкрита в понеделник, има за цел да прекъсне безизходицата и да работи като проект за по-широко съглашение на Европейски Съюз.

Дали фискални ястреби като Холандия са подготвени да поддържат самодейността от Париж и Берлин, която предлага по-специално предлагането на безплатни помощи на страните от Европейски Съюз, а не заеми, остава неразбираемо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР