Франция и Германия се борят за спасяване на предложение за

...
Франция и Германия се борят за спасяване на предложение за
Коментари Харесай

Франция и Германия се борят за спасяване на предложението за цифров данък в ЕС

Франция и Германия се борят за избавяне на предложение за налагане на дигитален налог на огромните софтуерни компании преди днешната среща на европейските финансови министри, осведоми " Дойче веле ".

 Европейска комисия желае съглашение за цифровия налог до март 2019 година
Европейска комисия желае съглашение за цифровия налог до март 2019 година

Преди месец Европейски Съюз не съумя да реализира консенсус по въпроса

Двете страни са изправени пред огромна съпротива в Европейски Съюз и би трябвало да създадат промени, с цел да прокарат предлагането си.

 Франция натиска за налагане на дигитален налог в Европейски Съюз за софтуерните колоси
Франция натиска за налагане на дигитален налог в Европейски Съюз за софтуерните колоси

Включително Гугъл, Фейсбук и Apple

Източници оповестиха пред медии, че финансовите министри на двете страни ще предложат : налог 3% върху приходите от реклами в интернет; изключват се всички други доходи онлайн ; изключения за Amazon, AirBnB и Spotify; ще работи до 2025 година и облагани са най-доходоносните действия.

Френският финансов министър Бруно льо Мер съобщи в понеделник, че Франция желае правно обвързващ инструмент, който може да бъде признат допустимо най-скоро.

Източници от Европейски Съюз оповестиха, че двете страни излизат с обща декларация, че са решени да се вкара обективен и ефикасен налог върху огромните цифрови компании.

 ЕКОФИН с прогрес за въвеждането на дигитален налог
ЕКОФИН с прогрес за въвеждането на дигитален налог

Горанов не има вяра скоро да има финансова рецесия

Оригиналното предложение включваше налог върху всички онлайн доходи на компании в Европейски Съюз с годишни приходи в международен мащаб от минимум 750 милиона евро и онлайн 50 милиона евро в Европа . Но Ирландия и няколко скандинавски страни се оповестиха против предлагането, защото санкционира европейски компании и ще докара до реципрочни ограничения от Съединени американски щати.

Според Европейската комисия обичайните компании заплащат 23% налог върху приходите спрямо едвам 8-9% от интернет фирмите.

Новият проект има за цел единен фронт против тези компании, които заплащат ниски налози.

Първоначалната концепция и новото предложение би трябвало да оказват помощ за реализиране на краткотрайно решение, до момента в който страните членки от Организацията за икономическо съдействие и развиване не договорят интернационално съглашение.

Според " Политико " новият налог, предлаган от Франция и Германия, ще влезе в действие от 1 януари 2021 година , в случай че не бъде контрактувано интернационално решение. Той ще остане в действие до 2025 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР