Франция и Германия предупредиха във вторник, че кризата поради спорните

...
Франция и Германия предупредиха във вторник, че кризата поради спорните
Коментари Харесай

Кризата със съдебната реформа в Полша изисква незабавни действия

Франция и Германия предизвестиха във вторник, че рецесията заради противоречивите правосъдни промени в Полша изисква незабавни дейности. Париж и Берлин означиха, че през месеците на диалозите сред Варшава и Европейски Съюз е бил реализиран неосезаем прогрес.
Брюксел стартира през ноември невиждани дисциплинарни производства против Полша за " систематични закани " против върховенството на закона и предишния месец ускори заканите против промените във Върховния съд на Варшава.
Скандалът е част от яростна и продължителна борба с държавното управление на Полша от дясната партия „ Право и правдивост ", което твърди, че би трябвало да направи съществени промени в правосъдната система, към момента белязана от комунистическата ера.
Париж и Берлин дадоха взаимно изказване на среща на министри от Европейски Съюз в Брюксел, съгласно което договарянията " не доведоха до забележителен прогрес във връзка с опасенията по отношение на полските правосъдни промени ".
" Напротив, от 3 юли и използването на новия режим на пенсиониране за съдиите от Върховния съд обстановката стана по-изискваща от всеки път незабавни дейности ", се споделя в изказването, подписано от немския министър по европейските въпроси Михаел Рот и неговия френски сътрудник Натали Лоазо.
" Надяваме се, че Полша работи градивно и не подхваща дейности, които не могат да бъдат изменени по-късно. Следователно е разумно да продължим процеса. "
Полша предходната седмица отхвърли рецензиите на Европейски Съюз за промените във Върховния съд, предизвиквайки Брюксел да отнесе случая си в най-висшия съд на блока, откакто Европейската комисия през август даде на Варшава месец, с цел да преразгледа закон, който принуждава съдиите да се пенсионират на 65 години.
Критиците настояват, че промяната слага правосъдната система под контрола на държавното управление и по този начин заплашва демокрацията в някогашната комунистическа страна.
Законът за пенсиониране влезе в действие през юли и понижи пенсионната възраст на съдиите от 70 на 65, засягайки 27 от 73-те съдии във Върховния съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР