Франция и Германия не признават декларацията за независимост, приета от

...
Франция и Германия не признават декларацията за независимост, приета от
Коментари Харесай

Франция и Германия не признават независима Каталуня. Корсика я приветства

Франция и Германия не признават декларацията за самостоятелност, призната от Народното събрание в Каталуня. За разлика от тях Корсика, в която от десетилетия има мощни сепаратистки настройки, поздрави „ раждането на Република Каталуня “.

Конституцията на Испания би трябвало да бъде спазвана.  Въпросът за Каталуня би трябвало да се преглежда в рамката на върховенството на закона. Затова Франция не признава  каталунската декларация за самостоятелност, съобщи френският външен министър Жан-Ив льо Дриан, представен от Франс прес.

Германия отхвърля да признае декларацията за самостоятелност и поддържа изцяло държавното управление в Мадрид, съобщи и представител на канцлерката Ангела Меркел, представен от Ройтерс.

Говорителят Щефан Зайберт съобщи, че Берлин поддържа „ ясната “ позиция на Рахой, чиято цел е да възвърне реда и спокойствието. Надяваме се всички забъркани да употребяват пътя на разговора и деескалацията, добави той.

В същото време ръководителят на Народното събрание на Корсика Жен Ги Таламони приветства „ раждането на Република Каталуня “ и изрази взаимност в районното държавно управление.

Испанското държавно управление сподели „ безразсъдна неотстъпчивост “, която го докара до отнемането на каталунската автономност и нейното демократично държавно управление, декларира корсиканският националист. Каталунският парламент отхвърли да бъде лимитирана демокрацията и да бъде унизен неговия народ, продължава Таламони и приканва европейските демокрации да поддържат „ хората, които единствено чакат да упражнят свободно своите изконни и неотменими права “.

Корсика, където стремежите за автономност не престават към този момент над 40 години, наблюдаваше деликатно референдума в Каталуня и рецесията сред Барселона и Мадрид. Местният сепаратистки Фронт за корсиканско национално избавление „ 22 октомври “ прикани гласоподавателите да го поддържат на локалните избори на 3 и 10 декември 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР