Франция и Германия излязоха от преговорите за реформиране на Световната

...
Франция и Германия излязоха от преговорите за реформиране на Световната
Коментари Харесай

Германия и Франция излязоха от преговорите за реформиране на СЗО заради Вашингтон

Франция и Германия излязоха от договарянията за реформиране на Световната здравна организация, ядосани от опитите на Вашингтон да поеме самодейността в диалозите макар решението му да излезе от здравната организация на Организация на обединените нации, оповестява Reuters, като се базира на три самостоятелни източника.
Този ход е крах за президента Доналд Тръмп, защото Вашингтон, който е ротационен ръководител на Г-7, се надяваше да издаде обща пътна карта за обширен обзор на СЗО през септември, два месеца преди президентските избори в Съединени американски щати, напомня организация Фокус.
Съединените щати дадоха едногодишно съобщение на СЗО през юли, че излизат от организацията – която е основана за възстановяване на здравето в международен мащаб - откакто Тръмп я упрекна, че е в прекомерно близки връзки с Китай и се е провалила в отговора си на ковид .
СЗО отхвърли обвиняванията му. Европейските държавни управления също разкритикуваха СЗО, само че са надалеч от Съединени американски щати в своите рецензии, а решението на Париж и Берлин да изоставен договарянията идва по отношение на опитите на Вашингтон да господства над договарянията.
„ Никой не желае да бъде замесен в развой на промени и да получи контури за това от страна, която сама напусна СЗО “, съобщи почитан европейски чиновник, участващ в договарянията.
Германското и френското здравно министерство потвърдиха за Ройтерс, че двете страни са срещу Съединени американски щати да водят договарянията, откакто оповестиха желанието си да изоставен организацията.
Говорител на италианското здравно министерство съобщи, че работата по документа за промяна към момента е в ход, добавяйки обаче, че позицията на Италия е в сходство с Париж и Берлин.
Попитан за позицията на Франция и Германия, върховен чиновник на администрацията на Тръмп сподели: „ Всички членове на Г-7 категорично поддържат същността на концепциите за промяна на СЗО “.
„ Независимо от това, за жалост Германия и Франция в последна сметка са решили да не се причислят към групата в одобряването на пътната карта “, сподели той.
Говорител на английското държавно управление отхвърли да разяснява последните развития, само че добави, че Англия поддържа СЗО и приканва за промяна на органа, „ с цел да се подсигурява, че той остава еластичен и съответен “.
Разговорите за промяната на СЗО започнаха преди към четири месеца. Проведени са близо 20 телеконференции сред министрите на опазването на здравето от Групата на седемте индустриални страни и десетки срещи на дипломати и други чиновници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР