Франция и Германия искат между март и юни да постигнат

...
Франция и Германия искат между март и юни да постигнат
Коментари Харесай

Франция и Германия искат да имат обща позиция за реформата в еврозоната до юни

Франция и Германия желаят сред март и юни да реализират обща позиция за промяната на еврозоната, в това число по въпроса за данъчната конвергенция, съюза на финансовите пазари и банковия съюз, съобщи френският министър на финансите Брюно Льо Мер, представен от " Ройтерс ". Изказването му пристигна по време на взаимна конференция с немския му сътрудник Петер Алтмайер.

По думите му взаимна френско-германска позиция би подтикнала и останалите страни от еврозоната да се включат.

" Имаме един непосреден приоритет, който е завършването на банковия съюз, довеждане докрай на съюза на финансовите пазари и данъчна конвергенция с Германия ", акцентира Льо Мер. " По тези три въпроса нашата цел е да реализираме последна взаимна позиция сред март и юни ", изясни той.

Досега Германия е изразявала безпокойствие за това по какъв начин рискът да се споделя сред останалите страни от еврозоната, в случай че се реализира прогрес по банковия съюз. " За да приключим този детайл, би трябвало да понижим рисковете с пътна карта за отбягване на бъдещи рецесии в банковия бранш ", уточни Алтмайер.

Освен това Льо Мер разгласи, че Франция и Германия ще създадат взаимни оферти за контролиране на биткойна на идната среща на Г-20 в Аржентина през март. Двете страни ще показват взаимен разбор на рисковете, свързани с биткойна и оферти за регулация, означи френският министър.

Най-известната международна криптовалута през последните дни поевтиня два пъти по отношение на рекордния си най-много от 20 000 $ на фона на опасенията, че регулаторите могат да се опитат да обуздаят спекулациите.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР