Франция и Белгия ще трябва да определят първия финалист на

...
Франция и Белгия ще трябва да определят първия финалист на
Коментари Харесай

Франция срещу Белгия в първия полуфинал на Мондиал 2018

Франция и Белгия ще би трябвало да дефинират първия финалист на Световното състезание по футбол довечера. Двата отбора се изправят един против различен на стадиона в Санкт Петербург, като конфликтът започва в 21:00 часа.

За трети път след 1998-а и 2006-а Франция ще се опита да стигне до последния мач, до момента в който Белгия ще се бори за исторически първи край, откакто загуби полуфинала през 1986-а.

Срещат се два отбора, които разполагат със страхотни реализатори в офанзива (Гризман, Мбапе, Жиру, Азар, Де Бройне, Лукаку), което единствено по себе си е причина за доста първокласен и непредвидим дуел.

Според изследване на обсерваторията CIE5, представено от " Паризиен ", французите на международното костват общо 1,431 милиарда евро, до момента в който играчите на Белгия са 926,5 милиона. Дори единствено титулярите на " петлите " (928,2 млн. евро) са по-скъпи от целия тим на Роберто Мартинес. №1 по цена все още е Мбапе - 188,7 млн. евро, а Де Бройне и Лукаку са диамантите 8 короната на Белгия - малко над 165 милиона.

Възходът на " петлите "

След страхливо показване в груповата фаза, " петлите " настъпиха газта в елиминациите, с цел да отстранят два следващи южноамерикански съперника. На осминафиналите " сините " демонстрираха офанзивната си мощност на скорост против разредената отбрана на Аржентина и разрушиха " гаучосите ", макар неуместно позволените 3 гола в своята врата. В идващия кръг селекцията на Дешан завоюва удобно с 2:0 над Уругвай, възползвайки се от отсъствието на водещия изпълнител на урусите Единсон Кавани.

В този мач французите, без да блестят, използваха оптимално своите шансове за гол и в това време изцяло обезвредиха нападението на съперника. Преди да дойде в Русия, селекционерът бе подложен на критика, че тимът не играе добре, само че най-малко към този момент резултатите приказват в негова изгода. По италиански пример, международният първенец от 1998-а издига в фетиш трите точки за сметка на хубостта, само че и Еме Жаке също не бе изключително обичан, преди да изведе " петлите " до върха на домашния Мондиал.

Франция няма загуба в последните си 9 мача, печелейки 7 от тях. Отборът на Дидие Дешан позволи единствено едно проваляне 8 последните си 17 дуела, като не съумя да се разпише единствено в два от тях (единият бе с Дания на Мондиала, откакто сините към този момент се бяха класирали напред). Дешан се лиши от услугите на Бензема, Марсиал и Коман, само че в подмяна получи тим, който е подготвен да тръгне на война дружно с него (по думите на десния бек Бенжамен Павар).

Непобедимите белгийци

Белгия е единственият тим на Световното състезание, който записа единствено победи до момента. На четвъртфиналите селекцията на Роберто Мартинес изхвърли огромния любимец Бразилия, потвърждавайки своите упоритости за нещо огромно. " Червените дяволи " са и най-резултатни, откакто вкараха цели 14 попадения в петте си мача. Белгийците демонстрираха, че владеят контрите до съвършенство и наказаха поредно увлеклите се в офанзива Япония и Бразилия.

Момчетата на " тактическия професор " Роберто Мартинес са в серия от 24 мача без проваляне. Последно паднаха на 1 септември 2016 в контрола от Испания (0:2), а това се оказа и единствената им загуба при този селекционер. Доказателство за голямата им офанзивна мош, е, че в този интервал не се разписаха единствено един път.

" Полуфиналист на Мондиала? Това звучи добре. Тук сме, тъй като играчите го заслужават. Талантът и самостоятелната класа са значими, само че в тези шампионати над всичко е думата " тим ". За нас това е пътешестване в непозната територия - в никакъв случай не сме били в сходно състояние. Затова се нуждаем повече от всеки път от нашия екипен дух против Франция ", сподели селекционерът на Белгия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР