Франция храни дълбоко уважение към исляма, заяви френският външен министър

...
Франция храни дълбоко уважение към исляма, заяви френският външен министър
Коментари Харесай

Френският външен министър: Франция храни дълбоко уважение към исляма

Франция храни надълбоко почитание към исляма, съобщи френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан при днешното си посещаване в Кайро, съобщи Франс прес.

Визитата на Льо Дриан в Египет е част от напъните на френската дипломация да понижи напрежението с арабския свят, появило се по отношение на въпроса за карикатурите на пророка Мохамед.

Льо Дриан се срещна с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси, като двамата организираха двучасов диалог. След това френският министър се срещна с египетския министър на външните работи Самех Шукри.

" Припомнял съм и напомням и тук за дълбокото почитание, което храним към исляма. Това, с което се борим, е тероризмът ", посочи Льо Дриан на конференция.

Жан-Ив Льо Дриан се срещна още с шейх Ахмед ал Тайеб - имам на най-престижния сунитски университет в света " Ал Азхар ", който развълнувано разкритикува Франция поради отбраната ѝ на свободата на изразяването.

В края на предишния месец Ат Тайеб съобщи, че " обидите против религиите и офанзивите против техните свещени знаци в името на свободата на изразяването са двоен интелектуален стандарт и съставляват апел за ненавист ".

Френският външен министър съобщи, че страната му е жертва на антифренска акция в мюсюлманския свят поради изкривяване на думите на президента Еманюел Макрон, който отбрани списанието " Шарли Ебдо " и карикатурите на пророка Мохамед.

От своя страна шейх Ал Тайеб съобщи, че свободата на изложение не трябва да се употребява за засегнатост на вярата и че тероризмът не трябва да се дефинира като " ислямски ".

Льо Дриан ще посети и Мароко, където на следващия ден ще се срещне с високопоставени представители на мароканските управляващи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР