Франция, Германия, Великобритания, Полша и Швеция заявиха вчера, че подкрепят

...
Франция, Германия, Великобритания, Полша и Швеция заявиха вчера, че подкрепят
Коментари Харесай

Пет големи страни от ЕС обявиха подкрепа за парламента в кризата в Молдова

Франция, Германия, Англия, Полша и Швеция обявиха през вчерашния ден, че поддържат молдовския парламент, чието разформироване бе оповестено по-рано от изпълняващия длъжността президент и доскорошен министър председател, съобщи " Франс прес ".

" В актуалната конституционна рецесия ние преглеждаме молдовския парламент като представител на народа на Молдова и като най-подходящото място да бъдат обсъждани политически въпроси, в това число и най-противоречивите, и ние го поддържаме ", акцентираха петте страни в общо изказване.

Проруският президент на Молдова Игор Додон бе отхвърлен от длъжността си, като мястото му бе заето от неговия политически съперник, досегашния министър председател Павел Филип, който разпусна Народното събрание и свика предварителни парламентарни избори.

" Франция, Германия, Англия, Полша и Швеция деликатно наблюдават скорошното развиване на събитията в Молдова. След парламентарните избори демократично определеното парламентарно болшинство одобри значими решения, в това число и това за съставяне на държавно управление. Призоваваме за успокоение и въздържаност. Всички партии имат отговорност да решат тази конституционна рецесия по кротичък метод ", показват петте страни в изказването си.

Молдова, която е някогашна руска република с население от 3.3 милиона души, намираща се сред Румъния и Украйна, е очевидец на огромен брой политически рецесии, отбелязва " Франс прес ". Игор Додон, който бе определен за президент през 2016 година, е в политическо различие с държавното управление и на няколко пъти конституционният съд на Молдова преустановяваше президентските му компетенции поради отхвърли му да утвърди закони, признати от Народното събрание. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР