Франция, Германия и Великобритания изпратиха медицински консумативи на Иран за

...
Франция, Германия и Великобритания изпратиха медицински консумативи на Иран за
Коментари Харесай

Европа успешно заобиколи санкциите на САЩ и търгува с Иран

Франция, Германия и Англия изпратиха медицински консумативи на Иран за първи път посредством механизъм за бартерна търговия, който има за цел да заобиколи глобите на Съединени американски щати, разгласи Берлин, съобщи " Ройтерс ".

Трите страни потвърдиха, че сполучливо са направили първата си договорка с Ислямската република посредством механизма INSTEX.

Министерството на външните работи на Германия разгласи, че медицинските консумативи към този момент са доставени на Иран. Ведомството добави, че комерсиалният механизъм INSTEX и иранският механизъм STFI в този момент ще работят за осъществяване на повече покупко-продажби и подсилване на системата.

Трите страни оповестиха по-рано този месец, че са предложили пакет от 5 милиона евро на Иран против ковид, а също по този начин изпратиха и медицински материали, в това число съоръжение за лабораторни проби, защитно облекло и ръкавици.

Европейският търговски механизъм се преглежда като метод за бартерна търговия на ирански нефт и газ за европейски артикули. Но съгласно дипломати действително механизмът може да бъде употребен единствено за по-ограничена търговия, да вземем за пример за филантропични артикули и артикули. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР