Франция е заявила на иранския заместник-външен министър Абас Арагчи, който

...
Франция е заявила на иранския заместник-външен министър Абас Арагчи, който
Коментари Харесай

Париж призова Иран да се върне към спазване на ядреното споразумение

Франция е декларирала на иранския заместник-външен министър Абас Арагчи, който е на посещаване в Париж, че Техеран би трябвало да се върне към политиката на съблюдаване на нуклеарното съглашение с огромните международни сили и да предприеме нужните стъпки за деескалация на напрежението в региона на Персийския залив, съобщи Ройтерс.

" Иран ще постави всички сили за гарантиране на сигурността в района и няма да допусне нарушавания на процеса на корабоплаването в Ормузкия пролив ", сподели Арагчи по време на срещата си с френския външен министър Жан-Ив Льо Дриан. Арагчи показал също, че Техеран " счита да продължи да изнася нефт, каквото и да става ".

Иранският посетител се срещна и с френския президент Еманюел Макрон и му съобщи обръщение от президента на Ислямската република Хасан Рохани. Двамата са разискали вероятните пътища за понижаване на напрежението в зоната на Персийския залив.

" Тази среща имаше за цел да подсети на пратеника на иранския президент, че ние чакаме Иран бързо да се върне към съблюдаване на отговорностите си по Виенското съглашение и да предприеме нужните стъпки за основна деескалация ", с показва в известието си френското външно министерство.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР