Франция е започнала неофициални дипломатически консултации с отделни страни от

...
Франция е започнала неофициални дипломатически консултации с отделни страни от
Коментари Харесай

Макрон предлага специално партньорство на Скопие и Тирана вместо пълноправно членство в ЕС

Франция е почнала неофициални дипломатически съвещания с обособени страни от Западните Балкани да им се предложи привилегировано особено партньорство вместо пълноправно участие в Европейски Съюз, оповестява вестник " Независне новине " от Баня Лука.

Предложението планува на тези страни от Западните Балкани да се предложи финансова помощ, специфични пакети за достъп до европейските пазари и други преимущества в подмяна за " спокоен отвод " от пълноправно участие в Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Франция се намира под напън от европейските сътрудници на срещата на Европейски Съюз на високо ниво през март следващата година да се откаже от твърдата си позиция и да утвърди дата за започване на договаряния със Северна Македония и Албания, а всички останали проблеми да се вземат решение с отварянето на договарянията.

Затова изборите в Северна Македония са планувани за април - с цел да се види дали през март въпреки всичко Европейски Съюз ще утвърди продължение на процеса на присъединение, отбелязва вестникът.

Припомня се, че преди десетина години Германия направи сходно предложение на Турция, като й даде обещание " привилегировано партньорство " вместо участие, само че тогава това бе разбрано като грациозен метод за отвод от приемане на страната в Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР