Франция е първият осминафилист от група С, след като записа

...
Франция е първият осминафилист от група С, след като записа
Коментари Харесай

Франция си осигури класиране на осминафинал след минимална победа над Перу

Франция е първият осминафилист от група С, откакто записа втора победа в потока си. Световните първенци от 1998 година надделяха с 1:0 Перу и събраха шест точки, които ги пращат напред. В воин за " петлите " се трансформира Килиан Мбапе, който означи единствения гол в 34-ата минута.

Перу отпада от международното състезание след втора загуба, като още веднъж игра доста добре, бореше се против любимеца в групата си, само че още веднъж загуби минимално.

За сметка на това Франция не впечатли във втори следващ мач, като игра добре през първата част, а по-късно се защитаваше и даже не стигна до прецизен удар. Големите звезди на " петлите " още веднъж действаха инидивидуално и от това пострада цялостното показване на тима.

В последния мач от групата на 26 юни Франция излиза против Дания в пряк спор за първото място. След две срещи Франция е с шест точки, а " Червения динамит " е с четири. Двата отбора ще играят на " Лужники " в Москва, а в същия ден Австралия и Перу ще се борят за първа победа на " Фищ " в Сочи.

Селекционерът на Франция Дидие Дишан направи две промени от състава, който победи Австралия с 2:1 в първия мач. Корентен Толисо и Усман Дембеле останаха на пейката за сметка на Блез Матюиди и Оливие Жиру. " Петлите " заложиха на мощ в предни позиции, като Гризман имаше свободна роля до Жиру, до момента в който Матюиди застана на левия фланг, с цел да оказва помощ на Лукас Ернандес.

Перу пък беше с огромната си звезда Хосе Паоло Гереро, който поведе офанзивата. Другият деец Хеферсон Фарфан остана на пейката.

Както и в първата си среща с Дания, перуанците започнаха със самочувствие и бяха доста дейни. Първата заплаха беше на сметката на " инките ", когато Кристиан Куева стреля, само че топката мина над вратата.

Франция отговори с състояние на Гризман. Звездата на " петлите " получи хубаво подаване в наказателното поле и без да се забавя стреля, само че топката беше настрана от задачата. За разлика от първия си мач с Австралия французите заложиха повече на играта през центъра на терена. Те търсеха Гризман, който поемаше топката към центъра и изостряше дейностите на тима си, главно търсейки Мбапе отдясно.

Едва в 23-ата минута се отвори работа и за Мохамед Абдула Хасан от ОАЕ, който трябваше да взема решение проблем сред Гереро и Самуел Юмтити. Нападателят на Перу удари с лакът в лицето бранителя на Франция, за кеото получи жълт картон.

Няколко пъти играчи в синьо излизаха на положителни позиции, само че не съумяха да се възползват. Веднъж Мбапе получи прелестно подаване зад отбраната на Перу, само че реши да работи ефектно и да стреля с пета, поради което се размина с топката.

 Франция си обезпечи класиране на осминафинал след минимална победа над Перу
© Reuters

С придвижване на времето ситуациите пред вратаря на Перу Гайесе зачестиха, само че все пак южноамериканците се справяха в зашита.

Все отново в 31-ата минута Франция съумя да открие резултата след тъкмо осъществяване на Килиан Мбапе. Жиру беше изведен зад отбраната, само че ударът му срещна крайник на бранител и трансферира вратаря Гайесе. Така за Мбапе нямаше никакви проблеми да вкара на празна врата.

 Франция си обезпечи класиране на осминафинал след минимална победа над Перу
© Reuters

Нападателят на Франция се трансформира в най-младия състезател (19 години и шест месеца), който вкарва за " петлите " в огромен шампионат. Също по този начин Мбапе стана и първият, роден след международното през 1999 година, който се разписва на Мондиал.

До края на първата част Перу имаше единствено един късмет за гол, който се откри пред Гереро. Голямата звезда на " инките " стреля с левия крайник, само че Юго Лорис беше на своето място и избави.

Вратарят на Франция стана седмият състезател в историята на " петлите ", който доближава до трицифрен брой мачове. Пред него са Лилиан Тюрам (143), Тиери Анри (123), Марсел Десай (116), Зинедин Зидан (108), Патрик Виейра (107) и Дидие Дешан (103).

Франция също можеше да удвои резултата, само че левият бек Лукас Ернандес два пъти не съумя да се оправи.

 Франция си обезпечи класиране на осминафинал след минимална победа над Перу
© Reuters

След почивката французите смъкнаха доста темпото и започнаха да играят доста по-консервативно. Те дадоха самодейността на съперника си и доста рядко минаваха центъра. Пол Погба по този начин и не се нагърби да изнася топката и да овладее играта в центъра, поради което и дейностите ан " петлите " в предни позиции страдаха.

Перу направи две промени и на терена се появиха Хеферсон Фарфан и Сантамария, които освежиха дейностите на тима си. " Инките " започнаха да играят с още по-голяма сила и притиснаха " петлите " до стената.

 Франция си обезпечи класиране на осминафинал след минимална победа над Перу
© Reuters

През вторите 45 минути Франция не съумя да насочи прецизен удар към вратата на Перу. Ситуациите, в които " петлите " стигнаха до наказателното поле на " инките " се брояха на пръсти.

Перу имаше своите шансове и направи всичко по силите си да стигне най-малко до точка, само че не съумя. В края на мача Гереро стреля от фаул от към 25 метра, само че Лорис беше на мястото си и избави.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (262)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР