Франция е първата страна, която въвежда регистрационни табели с наредба

...
Франция е първата страна, която въвежда регистрационни табели с наредба
Коментари Харесай

14 август 1893 г.: Франция е първата страна в света, която въвежда регистрация на МПС

Франция е първата страна, която вкарва регистрационни табели с разпоредба на парижката полиция от 14 август 1893 година, следвана от Германия през 1896 година Нидерландия е първата страна, въвела национална регистрация на регистрационните табели, наричани „ позволение за каране по пътищата “, през 1898 година Отначало тези табели са били единствено следващи номера, започвайки от 1, само че това е променено през 1906 година

В Съединени американски щати, където всеки щат издава свои регистрационни номера, Ню Йорк вкарва регистрационни номера през 1903 година (черни номера на бял фон), като преди този момент (от 1901 г.) е имало условие единствено буквите на притежателя да се виждат отчетливо откъм гърба на транспортното средство. Отначало е нямало нормирани регистрационни номера, а всеки притежател на кола е бил задължен да си ги прави самичък. През 1903 година Масачузетс става първият щат, въвел стандартизирани регистрационни табели.

В Германия през 70-те години на 20 век е въведен в приложимост шрифт, получил названието объркващ фалшификацията (на немски: FE-Schrift, Fälschungserschwerende Schrift). Той е създаден по този начин, че да вземем за пример буквата O не може да се преправи в Q, и назад, не може да се добави щрих към P, с цел да наподобява буквата като R.

 

actualno.com

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР