Франция е новият лидер в ранглистата на ФИФА, България на

...
Франция е новият лидер в ранглистата на ФИФА, България на
Коментари Харесай

Франция е новият лидер в ранглистата на ФИФА, България на 47-мо място

Франция е новият водач в ранглистата на ФИФА, България на 47-мо място
Световният първенец Франция се изкачва с шест места и към този момент е на върха в ранглистата на ФИФА за август, с която дебютира и новата формула за установяване на точките на националните тимове.

Според измененията в системата, утвърдени от Съвета на ФИФА през юни, тимовете към този момент прибавят или губят точки от предходния си общ брой според от представянето си през месеца, вместо да се дефинира междинен общ брой за избран интервал от време, както беше преди. Новото точкуване води до някои съществени разбърквания в класацията, като новите първенеца на света към този момент са на първото място, на което за последно са били през май 2002-ра година. Сериозно нанагорнище има и за финалиста от Русия Хърватия, който скача от 20-то до 4-то място, а бронзовият медалист Белгия измества Бразилия от второто място. Силното показване на Англия носи на "трите лъва" нанагорнище с шест позиции до шесто място, а достигналият четвъртфиналите на Мондиала отбор на Уругвай напредва с девет позиции до пето място.

Най-сериозният спад предстоящо е за някогашния международен първенец Германия, който отпадна още в груповата фаза на шампионата и от върха пада непосредствено до 15-то място. Отборът на Аржентина излиза от топ 10 и към този момент на 11-та позиция, а с най-вече места (20) се смъква провалилият се тим на Египет, който загуби и трите си мача в Русия и към този момент е на 65-то място. За сметка на това домакините от Русия се изкачват с 21 места нагоре до 49-та позиция. Въпреки това, те остават зад националния тим на България, който след нанагорнище с две позиции доближава до 47-мо място в ранглистата. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР