Франция е напът да премахне понятията “майка “ и “баща”

...
Франция е напът да премахне понятията “майка “ и “баща”
Коментари Харесай

Франция напът да премахне майка и баща от училищните документи

Франция е напът да отстрани понятията “майка “ и “баща” от учебните формуляри. Предложената корекция в закона към този момент е утвърдена на първо четене и планува тяхната подмяна с “родител 1” и “родител 2”. Дебатът във френската национална асамблея към този момент провокира бурни реакции, предава Нова телевизия.
“Никой не би трябвало да се усеща изключен от обществото поради нечие старомодно мислене. Всеки месец септември се изправяме пред една и съща обстановка. С екипа ми разработихме план, с който да сменяем “майка” и “баща” с “родител 1” и “родител 2”, сподели Дженифър Де Темерман, народен представител от “Републиката напред”.
Тези думи възпламениха искрата на недоволството в Националната асамблея и провокираха сериозен спор измежду хората.
Гергана Спасова живее и работи във Франция към този момент 20 години. И не е склонна да бъде родител под номер 1 или 2 в формалните учебни документи.
"Нека въпреки всичко не забравяме, че болшинството от децата живеят в фамилии с майка и татко...Лично мое мнение е, че изключението не трябва да става предписание ", съобщи Гергана.
Маркетинговият шеф Франсоа Кола приказва намерено за половата си ориентировка. От 4 години е женен за Патрис, с който са дружно към този момент 26 години.
“Имам брак с мъж. Нямаме деца, само че съм безусловно “за” приемането на тази смяна в закона. Мисля, че мярката би съдействала за повече тъждество сред хомосексуалните и хетеросексуалните двойки. Представям си момента, в който имаме наследници. Как ще попълня всички формуляри? Какво ще напиша в графата “майка”? ", споделя Кола.
За да стане публично факт, предлагането има да извърви дълъг път. Дори да бъде утвърдено на последващо четене в Националната асамблея, поправката може да бъде отхвърлена от Сената.
През 2013 година Франция става 14-тата страна в света, която легализира еднополовите бракове. Година по-късно в страната се следи взрив на съюзите сред сътрудници от един и същи пол – от 240 000 подписани брака близо 11 000 са еднополови. Узаконяването на хомосексуалните бракове дава и легално право на сътрудниците от един и същи пол да осиновяват деца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР