Франция е изправена пред остър недостиг на жилища на достъпни

...
Франция е изправена пред остър недостиг на жилища на достъпни
Коментари Харесай

Във Франция ограничават краткосрочните наеми

Франция е изправена пред изострен дефицит на жилища на налични цени. В района на Страната на баските в югозападна Франция от ден на ден наемодатели избират преференциални краткосрочни наеми за сметка на дълготрайните наеми, което изостря казуса, написа The Local.

Според Агенцията за урбанизация на Пирене Атлантик в югозападна Франция в района има повече от 16 000 парцела единствено за туристи, цифра, която се е нараснала със 130% сред 2016 и 2020 година

В отговор локалните управляващи гласоподаваха този месец за въвеждане на нови строги правила, ограничаващи ваканционните наеми и обявите в платформи като Airbnb в 24 общности на Страната на баските, в това число Биариц, Байон и Сен Жан де Луз.

От 1 юни влизат в действие следните правила:

Собствениците, които желаят да употребяват парцела си за краткосрочни наеми, ще би трябвало да предложат втори парцел със същия размер и в същия град за дълготрайни наеми.

Рекордни цени на жилищата във Англия

Наемодателите не могат просто да построят различен парцел чартърен до своя парцел в Airbnb – те би трябвало да реновират съществуваща постройка, която се употребява за нежилищни цели (като гараж).
 istock istock
Очаква се някои наемодатели да се затруднят да съблюдават тези условия и вместо това ще бъдат принудени да отдават парцела си чартърен за дълги интервали от време, като по този метод ще усилят предлагането на жилища.

Хората, които наемат парцел в Страната на баските, към този момент би трябвало да аплайват за лиценз за кратковременен наем, който се възобновява на всеки три години. Тези, които към този момент имат лиценз, ще би трябвало да съблюдават новите правила след тригодишния период на годност.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР