Франция е изправена пред една от най-големите стачки в сферата

...
Франция е изправена пред една от най-големите стачки в сферата
Коментари Харесай

Половината от началните училища във Франция затварят заради протест на учители

Франция е изправена пред една от най-големите стачки в областта на образованието от десетилетия насам. Oчаква се в четвъртък към 75% от учителите да излязат на митинг против противоепидемичната тактика на държавното управление за бранша. Близо половината от началните учебни заведения в страната евентуално ще останат затворени, оповестява " Гардиън ".

Тази седмица президентът Еманюел Макрон удостовери мнението на държавното управление, че един от най-големите триумфи на Франция по време на пандемията е, че е запазила учебните заведения отворени повече от всяка друга страна в света.

Но внезапното увеличение на броя на инфектираните с Covid-19, провокирано от разновидността Омикрон, докара до съществени разтърсвания в учебните заведения, откакто те още веднъж отвориха порти при започване на януари - към 10 000 класа бяха затворени заради заразяване на възпитаници и личен състав.

Родителите и децата чакат на дълги опашки пред аптеките за проби , с цел да спазят условията за класовете, в които има позитивен случай. От началото на януари разпоредбите за тестване на децата се трансформираха няколко пъти. Тази седмица министър-председателят на Франция Жан Кастекс най-сетне разгласи, че

Учениците над 6-годишна възраст са задължени да носят маски във френските учебни заведения.
 Франция доближи връх от над 350 000 нови инфектирани с Covid-19
Франция доближи връх от над 350 000 нови инфектирани с Covid-19

Омикорн е преобладаващ вид

Учителските профсъюзи обявиха, че държавното управление е провалило децата посредством безреден метод, който не обезпечава съответна отбрана против болестта както за личния състав, по този начин и за учениците. Те акцентират още, че не се обезпечават заместници на заболелите учители и учебните заведения са оставени да работят като центрове за тестване и следене.

" Учениците не могат да учат вярно, защото посещаемостта варира в необятни граници, а е невероятно да се вкара хибрид от вътрешно и отдалечено образование ", акцентират от профсъюзите.

Те упорстват също по този начин държавното управление да обезпечи повече защитни маски за лице, както и специфични уреди, които да регистрират дали вентилацията в стаите е задоволително добра.

Най-голямата родителска група във Франция - FCPE - поддържа стачката, като насърчи родителите да оставят децата си у дома в четвъртък.
 Във Франция чакат пик на ковид след към 10 дни
Във Франция чакат пик на ковид след към 10 дни

Броят на новозаразените остават доста висок
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР