Франция е издала заповед за арест на двама бивши ръководни

...
Франция е издала заповед за арест на двама бивши ръководни
Коментари Харесай

Франция издаде заповед за арест на двама бивши ръководители на атлетиката в Русия

Франция е издала заповед за арест на двама някогашни управителни фактори в Руската атлетика като част от следствието за прикриване на приложимост на допинг от локални спортисти. Валентин Балахничев е някогашен президент на Руската атлетика, а Алексей Мелников е някогашен народен треньор на Русия. Двамата получиха доживотни санкции да не се занимават с атлетика през 2016 година, откакто се появиха доказателства, че Русия е прикривала използването на допинг от локални спортисти. Балахничев счита, че заповедта за арест е неоснователна.

Разследването стартира през ноември 2015 година, когато някогашният президент на Международната асоциация на атлетическтите федерации (IAAF) Ламин Диак беше упрекнат, че е получавал милиони долари, с цел да прикрива допинг случаи с съветски спортисти. През 2017 година същата заповед за арест беше издадена и за сина му Папа Масата Диак, който също беше упрекнат, че взе участие в корупционна скица в интернационалния спорт. Той даже беше търсен от Интерпол.

Русия беше отстранена от листата на IAAF през 2015 година след огромния допинг скандал с локални спортисти, а към днешна дата съветските състезатели в атлетиката могат да вземат участие на интернационалните надпревари под безпристрастен байрак, само че с цел да получат позволение от международната централа, би трябвало да дават отговор на серия от условия, измежду които и това в никакъв случай да не са давали позитивна допинг проба.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР